De rosa molnen har försvunnit

Varför kämpa så hårt med att sätta ord på känslorna när någon annan redan har gjort allt spot on? Jag vet inte. Just nu är förresten den meningen svaret på många av mina frågor. Vad gör jag under sommaren?  Jag vet inte. Hur går det med kärleken? Samma där. När ska jag jobba nästa gång? Rätt igen. Vart ska du plugga till hösten?  Jag vet inte. Och jag avskyr verkligen att inte veta. Helst av allt vill jag bara ligga i sängen och gråta hela dagen. Vet egentligen inte varför, men det känns som om det är så mycket som bara måste komma ut på något sätt. Men jag tvivlar på att en gråtdag skulle lösa problemen eller ens lindra dem. Suck. Jag hatar att jag ska ha så dåligt självförtroende att jag försöker ändra på mig för din skull. Att jag sätter mig, mina känslor och mina behov i andra hand. Det gör mig ledsen att jag inte är den du vill ha. Jag vet att det är en kliché men jag är faktiskt värd mer än så. Jag är värd bättre. Det ska inte kännas såhär att tänka på någon man tycker om.




It's like you're waiting for me to start
there's no right moment to break my heart

Boy you can tell me any time you like

We could talk any day of the week
I cry myself to sleep in my pink silk sheets

Boy you can tell me any time you like
Boy you can tell me any time you like

Under pressure
alright
Under pressure
you and I
Under pressure
love is uptight
Under pressure
yeah

I keep quiet and hope you forget
You know that kitchen table
let's buy it

Boy you can tell me anytime you like
anytime

If I was brave I wouldn't keep my mouth shut
But I'm selfish
I don't wanna give you up

Boy you can tell me anytime you like
Boy you can tell me anytime you like

Under pressure
alright
Under pressure
you and I
Under pressure
this love is uptight
Under pressure

Speaking:
Hey baby
(How ya doin'?)
How was your day?
What ya doin'?
(I said I love you..)
What ya thinkin' about?
(What ya thinkin' about?)
Tell me what's on your mind
Won't you tell me what's on your mind
(I love you) so much



Boy you can tell me any time you like

Robyn - Anytime you like


Relationslexikon, nejtack!

 Jag borde nog köpa den där boken, Män är från Mars, kvinnor från Venus. För jag känner mig så borta på allt vad killar och relationer heter. Det är kul att skämta om att killar är knasiga och funkar helt annorlunda än tjejer men det stämmer ju faktiskt. I alla fall på de killar jag känner. Och på de tjejer jag känner med :P Men samtidigt som jag tänker att boken skulle lösa relationsproblemen så skrämmer den mig lite. För vill man verkligen kunna sätta upp regler för kärlek? Räcker det inte med alla normer och förbestämda steg som redan finns?
När man ser på amerikanska filmer snackar de alltid om vilken "base" de har kommit till, och vad som är allmänt accepterat vid just den "basen". Jag har ingen som helst susning om huruvida det är okej att kyssa någon på första, tredje eller femte dejten. Eller när det är okej att ha sex. Och om jag ska vara ärlig så vill jag nog inte veta när andra tycker att det är dags för mig att flytta upp ett pinnhål. Jag vill göra det som känns rätt för mig.

Så jag köper nog ingen relationsbok, och jag kommer antagligen inte att läsa något djupare inom ämnet. För jag har insett att jag är som Charlotte i Sex and the city, en obotlig romantiker som tror att kärlek kan övervinna allt. Och jag vill inte vara med och bryta ner något så vackert som äkta kärlek till en sammanfattning i en bestseller.

I stort sett menlös

Mitt liv är fullt av totalt meningslösa dagar. Jag är officiellt I-landsskadad eftersom jag har förmånen att ligga i en egen säng, i ett eget rum, i ett hus med tak och värme och där jag kan känna mig trygg. Jag har privilegiet att kunna öppna en fullproppad kyl och välja och vraka bland utbudet i köksskåpen. Utanför dörren står en bil, tankad och klar, till mitt förfogande. Jag har massor av kläder i min garderob och tusen skönhetsartiklar som ska putsa på en redan hel och frisk kropp. Jag har en vardag där det svåraste beslutet kan stå mellan om jag ska ha stövlar eller tennisskor på mig.

Jag hör till och med till den elit som har ett jobb där jag inte lider, utan där jag faktiskt trivs och tjänar förhållandevis bra med pengar. Ett jobb jag har lediga dagar ifrån. Det är just de lediga dagarna som samvetet kommer krypandes. Det kommer ungefär i samma veva som jag öppnar ögonen och av någon outgrundlig anledning börjar nynna på en låt. Det kommer och det gnager. Det  är inte alls som när lärarna prompt försöker få en att uppskatta skolmaten, som förresten är gratis i äkta I-landsanda, med sina kommentarer om att "tänk på barnen i Afrika som inte har någon mat alls". Den meningen har aldrig haft någon effekt på mig. Det finns ett uttryck på portugisiska som lyder "o que é de mais não presta" och det betyder ungefär "det som är för mycket duger inte" eller, som man kanske skulle säga på engelska, less is more. Hur som helst. Du förstår vad jag menar. Man får en överdos av påtvingad sympati när man är alldeles för liten för att ens ana vad Afrika eller svältande barn faktiskt är. Förresten får väl inte barnen i Afrika mer mat för att jag äter upp min?

Min känsla gör bara så att jag skäms över mitt maktmissbruk. Jag har alla möjligheter i världen att göra skillnad. Att göra något överhuvudtaget. Men istället lunkar jag på i mitt hus, jag tillåter såpoperor och tv-serier att fylla min hjärna med värdelösa intriger och tjafs. Jag låter alla mina chanser och förmåner rinna ut i sanden. Chanser och förmåner som mina förfäder gett sina liv för, och som många säkert idag skulle göra allt och lite till för att få. Det är min känsla. Vetskapen äter mig inifrån och jag skäms, åter igen.

För idag kan jag se barnen i Afrika, idag ser jag kvinnor som tvingas till prostitution och idag ser jag orättvisor och folkmord. Jag ser i alla fall en bit, och idag kan jag inte skylla på att jag är liten eller inte vet bättre. Det hugger till i hjärtat eftersom jag önskar att jag gjorde något.


Round 'n' round, carousel

Om jag ska försöka beskriva känslan du ger mig idag, när jag tänker på oss igår, låter det kanske lite otippat. Men jag har kommit fram till att det känns som när man tappar magen, du vet, ungefär som när du åker snabbt över ett backkrön med bilen eller när du precis börjat din nedfärd i fritt fall : )
Jag slutar andas, magen försvinner och en enorm energi letar sig genom mina ådror. Ett leende hittar mina läppar. Läpparna som du gärna får kyssa hejdlöst igen. Och igen och igen och igen.

Just nu kan jag väl komma på ungefär 1000 låtar som alla passar på hur jag känner, det brukar vara tvärtom. Att ingen riktigt säger det man känner. Men jag lutar mig tryggt tillbaka på Lasses ord, för han är ändå kung : )


Allt jag ser.
Allt jag hör.
Är din röst, din blick ditt skratt
Du har ögon som berusar en natt.
Så jag väntar, jag väntar
om tiden vill ifatt.

Lars Winnerbäck - Om tiden vill ifatt


Väck mig någon, för jag bara drömmer

Igår var jag fruktansvärt trött när jag kom från jobbet. Det var länge sedan jag var så trött, både psykiskt och fysiskt. Så, jag tänkte ta en tupplur för att blir som folk igen. Lade mig i sängen kl 17 och somnade strax efter. Allt vore ju helt normalt om det inte vore för att jag vaknade först 6.30 idag. Man kan bara inte sova så mycket om man mår som man ska, det är ju sjukt.

Aja, jag överlevde i alla fall : ) Har varit i farten sedan jag vaknade och det ser ut att bli en strålande vacker dag! Jag ska nog ut i "friska luften" som det propageras så starkt för. Sedan blir det in till stan på rajtantajtan :P

En sak har vägrat lämna mig sedan det inträffade. Jag berättade nämligen att mina planer inför sommaren troligtvis inte kommer att se ut som de gjort varje år sedan jag varit sex månader. Att jag kanske kommer stanna hemma och jobba medan min familj reser. "Ensam hemma?" var din kommentar. "Ja, jag och Nikita" svarade jag. Men det är inte själva kommentaren som fastnat, utan hur du sa det. Med glädje och förhoppning i rösten. Jag antar att om jag kunnat läsa dina tankar då skulle jag svarat "Nej, med dig". Visst kan det vara så att jag inbillat mig ditt uttryck men det tror jag knappast. Den var så önskad men samtidigt oväntad att den måste vara äkta. För jag spenderar gärna min sommar med dig.



Lyckan kommer, lyckan går, och det är långt till nästa vår
Nu faller löven över Stångåstan
Nu sitter alla på kafé och snackar skit och dricker te, av gammal slentrian
Hjärter Dam vänder blad, för en ny eskapad
Hon har börjat på en ny roman
Det är morgon snart igen, lycka till kära vän, skriv om drömmar Hjärter Dam.

Det finns en fagrare glans, någon annanstans
Du får hoppas som om himlen fanns, och tro och be att det ska gå


Lars Winnerbäck - Gråa dagar

Tack för telefonen, tack för vänner som vet.

Lite besviken just nu. Men jag visste ju att allt var en fantasi. Men lite skådespel hade ju inte skadat precis. Oh, well. Tack Tessa love-doctor för stödet. Jag lovar, jag ska ha lite tålamod : )


Hey,
if we can't find our way out of these problems
then maybe we dont need this.
Standing face to face
like enemies at war we build defences,
and secret hiding places.

I might need you to hold me tonight
I might need you to say it's alright
I might need you to make the first stand
'cos tonight I'm finding it hard to be your man
hold me tonight
say it's allright

Hey,
more than angry words I hate this silence,
it's getting so loud.
Well I wanna scream
but bitterness has silenced these emotions,
it's getting hard to breathe.
So tell me isn't happiness
worth more than a gold diamond ring?
I'm willing to do anything
to calm the storm in my heart.

I've never been the praying kind
but lately I've been down upon my knees
not looking for a miracle
just a reason to believe.

Savage Garden  - Hold me

God, I like to play the victim

Jag är nog inte skapt för så mycket fantasi som jag har. Går och lurar mig själv, drömmer mig bort och tror att allt dels kommer att lösa sig till det bättre och dels att det kommer att ske enkelt. Jag har så fel.
Saker löser sig inte lätt, och om de gör det är det sällan till det bättre. Men ändå låter jag min fantasi skena iväg och jag väljer att tro på scenariot som ritas upp. Och igen och igen inser jag att världen inte fungerar så, och igen och igen blir jag besviken.

Ta mitt senaste "scenario". Vi träffas, promenerar tillsammans in till stan, köper lite kinamat, hyr en film, äter och myser hemma hos dig och har det underbart hela kvällen. Men någonstans fanns en misstanke i mitt huvud. Något som sa att det var alldeles för lätt, att saker och ting inte fungerar så. Men lyssnade jag? Haha, inte en chans. Jag fantiserade. Jag såg filmen tillsammans med oss, jag åt av maten och jag myste på sängen. Jag gjorde allt som vi skulle göra. Sen insåg jag varför allt inte kännts helt hundra. Du hade ju planer för kvällen.  Planer kl 19. Så jag ringer och hör efter. "Jo, det var ju kl 19. Men vi kan ju fika på stan vid 16?"

Och jag säger ja, för jag vill ju inget hellre än att träffa dig. Och jag säger ja till att fika på caféet mitt i gallerian, trots att jag vet att mina två bekanta jobbar där. Mina två bekanta som är för bra för att heja på mig. Jag säger ja trots att jag egentligen inte vill fika där. Jag gör det för nu skenar min fantasi. Och om jag lärt mig något från senast borde jag lita på den där känslan av att något inte är som det ska. Presenten som jag lagt ner åtskilliga timmar på kommer inte att komma till sin rätt. Och du ska ju inte ens hem emellan vårt fika och ditt möte kl 19. Jag vet inte ens om jag ska ta med den eller inte. Den kommer bara att vara i vägen och det kommer kännas pinsamt när du öppnar den på caféet. Den är ju personlig. Bara för dig.

Så, jag säger inte att jag ska fika med dig senare. Jag säger inte att jag ska på dejt. Jag känner mig mer som ett inbokat möte, ett nödvändigt ont och det spelar faktiskt ingen roll hur gullig du än är när vi pratar eller hur mycket du säger att du gillar att umgås med mig. Mitt nummer på kölappen kommer snart att ropas upp, och då har jag min avsatta tid för besök i din värld.


Jag är lovad en kväll. Lördag kväll : )

Nån sa att man ska välja sina ord med omsorg, eftersom man kan tvingas äta upp dem. Vem det än var så var det en sanning. Jag trodde att man inte kunde vara mer "svårfångad" än mig på det sätt att alla andra jämt måste ändra sina planer för att kunna umgås. Nu har jag mött min jämlike, eller min mästare ska man kanske säga.
Våra scheman går om varandra jämt och ständigt. JÄMT OCH STÄNDIGT. Fan. Det är svårt nu tycker jag, när våren kommer och allt man vill är att träffas. Och värre kommer det att bli, efter den första april kommer jag att jobba antingen 8-20 eller 10-22. Vem kan man träffa då? Inte mig i alla fall.

Idag har jag varit väldigt produktiv och företagsam! Det beror kanske på solskenet, den friska luften eller på grymt bra musik jag fått av mina vänner. Eller så är det en blandning. Jag har tvättat och hängt två maskiner, städat huset, varit lite estetisk, sökt program inför hösten, fixat med jobbgrejs och nu ska jag in till stan en sväng : )
Kan man vara annat än glad och lyckligen sån här dag, trots att jag inte träffar honom så mycket som jag vill? Nej.

Tack för energin jag har nu.


Jack Johnson - Better together

Äntligen en punkt i kapitlet ungdomscrush.

Jag erkänner. Sätter handen på hjärtat och lovar att tala sanning. Jag har känt en kille sedan vi gick i sjuan i högstadiet. Insåg inte då att han tillhörde den där lilla exklusiva skaran av killar som är godhjärtade. En av de som bryr sig, engagerar sig och som faktiskt jobbar för en bra framtid. En av de som  om möjligt är lika vackra på utsidan som på insidan. Visst har jag alltid vetat att han varit en bra kille, men det har liksom alltid varit bara en vän. Tills gymnasiet. Då råkade en kompis säga "Har du sett den där killen där borta? Han har så sjukt vackra ögon!" Jag kikade bort mot killen med de sjukt vackra ögonen och insåg att det var han.

Tänk att jag behövde att någon annan kom och pekade och berättade att han var så vacker för att jag skulle kunna se det. Sedan dess har jag haft något av en crush på honom. Men ungefär samtidigt som jag insåg hur jag kände för honom började han dejta en annan tjej och de blev pojk- och flickvän efter ett tag. Och mitt hjärta sved. Jag lovade mig själv att få honom ur mina tankar och "gå vidare" som om vi haft något förhållande, som om han skulle ha anat hur jag kände. Jag som inte ens kunde sätta ord på hur jag kände. Jag hade mer problem att komma över honom som jag aldrig haft än att komma över mitt ex, hur konstigt det än låter.

Att se dem tillsammans var outhärdligt. Att möta sommarn som singeln var inge vidare. När hösten kom och jag fortfarande var ensam gjorde det faktiskt ont. Samma kompis som öppnat mina ögon för honom sa att jag faktiskt rådde för min "singelhet" själv, det var jag som aldrig var nöjd. Jag som valde att vara singel. Hon hade kanske rätt.

Idag berättade samma kompis att min "crush" och hans flickvän fortfarande är tillsammans. Och det gjorde inte alls ont. Faktiskt. Jag kunde till och med le och tänka att jag var glad för honom. I'm finally movin' on!


Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd.
För lång eller kort eller smal eller bred
jag vill hitta rätt men jag ser bara fel.
Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
ingen kan vara perfekt, det kan jag förstå
men herregud jag kan få bättre än så

Veronica Maggio - Nöjd?


Upplysningvis är kompisen i historien fortfarande en mycket nära vän. Jag har inget annat än den största respekt och kärlek till henne : )

Vänner, kajal och musik :)

Ett telefonsamtal. En önskan om förlåtelse. En önskan om mitt sällskap och att att skulle bli som förut. Och jag förlät. För ingen är perfekt och även om jag sårades så var den där ursäkten precis vad jag behövde. Det var starkt att erkänna sitt misstag. Jag har själv svårt att erkänna när jag gör fel, en egenskap jag inte gillar hos mig själv.
Men det blev schlagerkväll, och det blev faktiskt ganska trevligt. Grattis the Ark! Grattis apsnygga Ola Salo. Jag har fått lov att sminka min heting någon gång :) Med kajal och mascara och hela baletten! :D

Skrev dagbok idag. I en och en halv timme. När jag fick skrivkramp emellanåt passade jag på att kika lite på sådant jag skrivit förut. Det har funnits perioder när jag skrivit nästan varje dag, eller åtminstonde varje vecka. Det finns gigantiska gap på hela år där inte en enda rad letat sig in för att förevigas. Inte en enda tanke, en enda dröm, en enda vän eller ett enda gräl. Jag hoppas att det betyder att jag anförtrott mig åt någon eller några och därför inte kännt att jag orkat gå igenom allt igen och skriva det. Fast nu i efterhand vore det kul att läsa. Typiskt.

...där har jag min familj,
och jag hittar nästan överallt,
men Sundsvall har blivit kallt...

Rösten jag hör i huvudet är inte Orups. Värmen som sprider sig i kroppen går inte att hindra, och jag vill inte hindra den heller.    

So much for honesty...

Ska jag dra en vit lögn? Näää, det är bäst att vara ärlig. Det är ju ändå vänner emellan. Eller, några vänner emellan. Så jag säger sanningen. Jag säger den så ärligt jag kan, hoppar över alla krusiduller och snällheter och går rakt på sak. Och vad blir resultatet? Att jag minsann inte ska tro att jag är bättre än någon annan. Som om jag gjorde det? SOM OM JAG NÅGONSIN TROTT DET!? Men visst, du får gärna tro att jag ser mig själv som en övermänniska bara för att jag inte vill umgås med människor som får mig att må dåligt. Människor som jag inte har ett jota gemensamt med. Jag säger inte att jag är bättre, men jag är inte som dem. Jag vet att vi är olika och skulle inte alls bli lyckligare av att de vore som mig eller av att jag vore som dem. Tvärtom. Men vi klickar inte och jag vill inte umgås med dem mer än nödvändigt. 

Så fine, låt mig vara det svarta fåret idag. Och imorn och länge framöver. Låt mig vara den som förstörde kvällen med min inställning och min frånvaro. Låt mig vara den som är trångsynt och svår och låt mig vara den som inte behöver vänner. För det är skönt att ha en syndabock.

För jag tänker vara den som står för mina åsikter. Jag tänker vara den som inte spelar en roll och låtsas att allt är bra för att sedan snacka skit så fort dörrarna är stängda. Jag tänker vara den som unnar andra en trevlig kväll, där jag inte förstör stämningen. Jag tänker vara mig själv, och hoppas att jag inte förlorar en vän på vägen.


Igår bad jag om lite tändvätska för en nystart. Tack! Det här är precis sånt jag sökte efter. Synd bara att jag inte vet om jag ska skrika och slå sönder saker i ilska och frustration eller bara sjunka ihop på golvet och gråta av förtvivlan.



If it were any other day
this wouldn't get the best of me.
But today I'm not so strong
so lay me down with a sad song.
And when it stops, then you know I've been
gone too long.

But don't shake me awake
don't bend me or I will break.
Come find me somewhere between my dreams
with the sun on my face.

I will still feel it later on
but for now I'd rather be asleep

Norah Jones - Wake me up

Att vara människa och inte en liten lort

Jag vill se mig själv som en person som inte bangar ur saker. Det finns ingen bättre tändvätska för mig än när någon säger att jag inte kan göra något. Det spelar ingen roll om det handlar om att dricka tio glas vatten i rad, göra en bakåtvolt på en studsmatta eller få mvg på ett prov. Jag gör det, och jag klarar det. I ren protest liksom. Oavsett om jag innerst inne tvivlat på mig själv. 

Fick hem VHS-katalogen idag. "Titta, jag kan plugga i Göteborg, Östersund, Stockholm, Kalmar, Halmstad, Västerås, Norrköping och Lund. Vad kul!" I samma andetag inser jag att det är min framtid jag planerar. Att vad jag än väljer, och förhoppningsvis kommer in på, kommer det att vara avgörande för resten av mitt liv. Ja, jag vet, folk flyttar runt och får nya kontakter och vänjer sig förr eller senare och man kan ju alltid sticka. Men jag är ju ingen bangare, visst? Jag gillar ju förändringar och när det händer saker. Jag ser framemot att flytta och börja universitetslivet. Jag ser framemot att lära känna nya människor, komma bort från inaveln som slukar min egen stad. Jag ser framemot att växa. 

Samtidigt blir jag oroad. Närmsta stad som jag kan tänka mig att plugga i ligger ungefär fyra timmar bort. Fyra timmar är ingenting om man sitter vid datorn, eller om man shoppar eller är på fest. Fyra timmar går fort. Men fyra timmar bort när allt man vill ha är en kram är mycket. Eller när man är sjuk. Och det är lång tid när man inte vill gå på promenad ensam. Visst, jag hittar säkert någon mycket närmre som kan ge mig en kram när jag behöver det, stoppa om mig när jag är sjuk och någon som mer än gärna går på promenad med mig. Men ändå. 

Just nu behöver jag inga fler som säger att jag som är så duktig och ambitiös och vänlig och trevlig och har framtiden framför mig kommer att fixa allt vad flyttande och pluggande innebär. Jag vet det, eller jag trodde i alla fall på det förut. Just nu behöver jag någon som säger att det är totalt jävla omöjligt för mig att flytta och plugga. Någon som säger att jag inte kommer att klara det. Att jag kommer att bli kvar i den här stan för alltid och att jag kommer att jobba på McDonald's resten av mitt liv. För jag vill verkligen flytta och jag vill verkligen plugga. Så, snälla, ge mig den där tändvätskan, för jag behöver den nu. 
 
 

Jag har vackra meningar i huvudet, men de blir tomma i skrift

Tänkte skriva en dikt. Men då vill jag att den ska rimma. Och ibland försvinner det stora i känslorna när man ska rimma med något. I alla fall för mig. Det är väl kanske därför jag inte är någon poet, utan en medelmåttig wannabee. En alldeles vanlig, dödlig Svensson som försöker sätta ord på saker som egentligen inte har några ord. Känslor som är så finstämda och fragila att de kanske förblir just det för att man inte kan beskriva dem. För att man inte ska beskriva dem.

Du är en sån känsla för mig. Många sådana känslor. Och jag ska låta mig svepas med, med i tankspriddheten du gett mig, i sömnlösheten, i planer och drömmar för framtiden. Jag vill bli uppslukad av kärlek. Förlora mig helt i dess våld, som i låtarna, som i filmerna och som i bra poesi, skrivet av proffs. 

Förlåt alla mina infall, förlåt mig för min klumpiga ärlighet och förlåt för att jag försökte ändra dig.   


Vi kanske inte har en framtid, men om vi har en kan den börja här

Gårdagen var härlig. Grattis Jossi som fyllde fullvuxen! :) I goda vänners sällskap tog vi oss in till stan under asgarv, halkningar på trottoaren och djupa samtal. Alla som såg oss måste ha satt fjortisstämpeln på oss. Men what the hell, nån gång måste man leva också.

Efter att ha dansat oss skadade bland alla armbågar och hoppande idioter på dansgolvet i vad som mest kändes som en evighet kom han. Och jag var inte längre ensam. Jag var inte en av alla dem på dansgolvet som slåss om uppmärksamheten. Fråga mig inte vad det var för musik de spelade, fråga mig inte om jag kände någon som var där, fråga inte om jag hade ont i fötterna. För jag var inte där. Jag försvann i ett par ögon, ett leende och antagligen världens mysigaste famn. Och magmusklerna visade sig inte heller gå av för hackor! :P

Äre efterfest på eran balkong? Nej, inte riktigt. Men ett antal killar som bubblade och bastade och slog ofrivilliga volter på det hala golvet. Djeeeeesus crist. Och så han. Med micrad panpizza, några glas champagne och dimmad belysning hade jag kunnat vara där hela söndagen. 

Tack för detaljerna som kommer att få mig att le en lång tid framöver. 




E o meu verão não acabou
És o sol que aquece o Outono que chegou
E sei que contigo eu estou bem
E quando estás comigo não há mais ninguém
E se um dia o sol deixar de brilhar
Eu sei que te vou recordar
E como o verão yeah não acabou

[FF - O meu verão não acabou]
 


Nehej, så du blåser inte? Låtsasvisslar du då?

Och, på ett kick är jag tillbaka. Det är så typiskt mig att tycka att allt är superjobbigt ena dagen för att nästa dag tycka att livet leker. Kalla det en styrka, kalla det en svaghet, kalla det vad du vill. Så är det bara. Idag är skärvorna och ärren från igår glömda. Allt känns bra igen, faktiskt. Peppar, peppar. Kraften hos vanlig husmanskost och några omgångar Jenga är starkt underskattad : ) Eller så beror det på sällskapet. 

Det var hur som helst en alldeles förträfflig torsdag. Och onsdag med för den delen. Shoppade en hel del utan att bli ruinerad, vilket i sig är en bedrift. Umgicks med vänner som jag saknat. Som en låt säger "the telephone can't take the place of your smile". Nu vill jag ha vår, så jag kan hoppa in i min gröna vårjacka! 

Har massa känslor och tankar som far omkring i huvudet nu men som inte blir till ord. Hittar ingen låt som riktigt beskriver det heller. Har mest lust att sticka ut och springa tills det smakar blod i munnen men själen lämnat kroppen. Är det bara jag som varit med om det? Kroppen springer liksom av sig själv, det är inte ens ansträngande och tankarna kan sväva fritt. Vissa kallar sig fakirer och sitter på glasskärvor, knivar och andra hemskheter för att nå nirvana eller nåt. Jag springer så fort att jag tror att jag ska dö och sen är jag där. Men någonstans är det väl också självplågeri? Tur för mig att jag inte springer så ofta då :P