Och det regnar, jag vill mysa.

Jag har ingen lust att blogga egentligen men tänker tvinga mig eftersom jag kommer att ångra mig annars : )
I onsdags stack vi till Laserdome och härjade. Vi härjade på ganska bra och länge låg jag totalfyra av 16 pers (stolt som en tupp!) Den som härjade på bäst var väl Moddan, men efter det kom Stefan som lyckades med bedriften att vrida sitt knä ur led. Stackars människa. Det som var mest oväntat var att första killen som kom fram till honom tittade, sa "oh, shit!" och vände sig om igen. Jovana lade Stefans ben i sitt knä och försökte hålla det så stilla som möjligt. Rasmus hade utbildning från lumpen men ville inte vrida tillbaka knät eftersom det redan var kylt med is och ambulanspersonalen var påväg. Han kände dock lite på benet och checkade lite andra grejer. De andra killarna ja. De vände sig om och vågade inte titta på benet och Kalazen drog massa dåliga skämt och kastade paintballbollar (kulor?) på folk. Jag gjorde väl ingen större insats heller, jag satte mig ner och höll Stefans hand så han skulle känna sig lugnare. Sen kom ambulanspersonalen och Hanna följde med till Vrinnevisjukhuset. Vi andra fortsatte att spela. Med något mindre glöd kan det tilläggas.

Igår var det pubrunda! Jag trodde att vi skulle gå klassvis, eller i alla fall med några ur klassen. Men icke sa nicke. Jag hade tur som fick med mig Malin från vår klass, för resten var nya människor från lärar, socionom och samhällekulturprogrammet. Vi gick runt till olika barer och hade tävlingar och spexade och fjäskade för de olika festerierna. Vi var väl 10-12 pers i varje grupp ungefär och en station eller bar gick ut på att man skulle ställa sig på ett led med händerna bakom ryggen. Jag ställde mig längst ut på ena kanten. Och jag prickade rätt kant kan man säga. För tävlingen gick ut på att jag skulle ta upp ett mariekex åt gången (totalt sett åtta) och skicka den med munnen till personen bakom. Personen som stod längst bak skulle äta upp alla kexen. ALLA KEX SOM HADE PASSERAT GENOM 11 OKÄNDA MÄNNISKORS MUNNAR! Ni som känner mig vet vad jag tycker om sånt, ni andra kan väl gissa :P Sen var det fest på kårhuset, temat var SunTripp. Det var dock bara ett fåtal som var utklädda och jag var ingen av dem. Det var synd att de inte öppnade till övervåningen för det blev liksom inget drag när det bara fanns ett dansgolv att välja på. Dessutom var kvällens bartender den långsammaste i historien! Hon öppnade två öl och två cider på samma tid som jag hinner städa rummet, ungefär. Seg som sjutton alltså.

Vi gick hem ganska tidigt, eller, först gick vi till donken naturligtvis. Jag åt en liten mcchicken och en mellanpommes. Jag hade ju trots allt bara ätit nudlar och fiskbullar kl 13 den dagen och då var kl 00.30. Sen var det hemmåt som gällde. Och när jag skulle sova så frös jag något kopiöst! Jag tog på mig mysbyxor, strumpor, eller tjockt linne, en långärmad myströja på det och sen kurade jag ihop mig under duntäcket, under överkastet som också är tjockt. Och ändå hackade jag tänder. Länge.

Andreas måste för övrigt vara klassens i särklass roligaste person. Jag börjar skratta bara jag tänker på honom. Herregud. Idag fick jag gå ifrån matbordet och sansa mig inne på toaletten, annars hade jag skrattat ihjäl mig. Han är livsfarlig :P

Raggarsittning!

Igår var det äntligen dagen D för raggarsittningen! Efter att förgäves ha puffat håret utan att få den volym jag ville fick det bli som det blev. Jag hade i alla fall diadem så helt off var jag inte, haha. Kvällen började väldigt lugnt i korridoren nedanför min, ingen riktig förfest i mitt tycke, men det var nog för att vi hade så lite tid och mest samlades för att gå tillsammans. Stackars Andreas, hade jagat efter wunderbaums i hela Norrköping. Först sprang han till Statoil men de hade inga, så då traskade han ut till Mekonomen som låg 30 minuter ifrån. Enkel väg. Han köpte sin efterlängtade gran men alla tyckte att det mest luktade myggmedel och ingen orkade stå brevid honom särskilt länge innan man fick huvudvärk. När vi skulle gå var det jättekallt ute men Stefan lånade ut sin jeansjacka (tack!) så jag klarade mig fram till kårhuset utan att frysa. Väl framme insåg vi ganska snabbt varför Andreas sprungit runt som en skållad råtta utan att hitta nån wunderbaum. ALLA var i och på kårhuset! Nån som arrangerade festen sa att de varit till Statoil och köpt slut på deras förråd.

Jag fick kanonbra bordsplacering, dvs, vi fixade till en kanonbra bordsplacering. Stefan var min bordsherre och mittemot satt Jovana och Rasmus. Vi hade skitkul! Skålade och sjöng och tittade på de olika modeshowerna, uppträdanderna och övriga spex.

Kvällens meny var väl, hur ska jag säga, sparsmakad?
Förrätt: Knäckebrödsskiva
Varmrätt: Två korvar och potatismos (falafel för min del)
Efterrätt: Chokladmousse i ett shotglas
Dryck: Saft

Vi köpte dock cider och åt upp alla ahlgrens bilgodisar som låg som garnityr på bordet. Rasmus insisterade på att lägga dem på knäckebrödet. Ja, det blev väl inte äckligare precis :P

När middagen var över släpptes alla andra kockobellos in på efterfest. Vi fyra som suttit tillsammans plus Catta drog till Donken eftersom ingen var mätt efter middagen. Jag tog en päronmilkshake, namnam. Sen bar det tillbaka till festen som aldrig riktigt tog fart enligt mig. Kanske var det för att det var tisdag, kanske för att vi inte haft nån förfest, kanske hade jag bara för höga förväntningar. Lagom kul var det och vid ettiden nån gång gick jag och Jovana hem. Idag är det softardag big time. Har bara lite skolsaker att göra innan vi ska ner till laserhallen och kriga lite med klassen :)

Regn och hagel!

Idag var det en ganska bra skoldag, jag var lite trött men sånt kan inte hjälpas :P Skippade frukosten och unnade mig en halv pizza till lunch eftersom jag och Jovana delade. Och det var tur, för på Cici's pizzeria är allt de serverar stort eller mycket. Kebabrullen hade säkert räckt i tre dagar om jag skulle ätit den själv, jag skojar inte.

Påväg till pizzerian började det regna. Mycket. Det måste fasen ha varit genmanipulerade regndroppar, gigantiska var de! Vi hann inte mer än in under taket så började det hagla. I AUGUSTI! Sjukt är bara förnamnet. Sen hade vi en värdelös datorlektion där vi passade på att kika på mail istället, jag tror inte att någon hörde vad mannen som "föreläste" egentligen sa, stackars sate.

Efter det blev det en svängom på stan på jakt efter accesoarer som örhängen, diadem och solglasögon till grabbarna grus. Jag hittade billiga och fina örhängen och sen var jag nöjd :P Nu är jag helt klar till fusksittningen imorn! : ) Det ska vara förfest här på gripen, hoppas dock bara att det inte blir på min våning, då vill alla låna min toa och det orkar jag inte. Dessutom är det för fult för att bjuda in folk till, fortfarande.

På kvällen var det snurrmiddag vilket innebar att vi på äkta förskolevis delades in i tre grupper genom metoden att alla fick varsin siffra. Sen traskade vi i regnet mellan de olika studentboenderna. Jag frös som en galning tills Stefan kom på den briljanta idén att ta små skutt över alla vattenavrinningsrännor. (Ni vet, där man har gjort plattorna på trottoaren lite djupare för att leda bort vattnet från fasaden) Så vi hittade på olika hopp över nästan alla sånna rännor och då blev jag lite varmare. Det var förrätt på Dalkarlen. Toast med vitlökssmör och skivad morot på. Dte var faktiskt gott! Sen vidare till Tornet som är ett gammalt vattentorn. Där blev det hembakt pizza och ett besök längts upp på takterassen. Grym utsikt även om det regnade! Man såg ändå hem till mitt nya hem : ) Och resten av stan naturligtvis. Vi tog trapporna ner, alla 13 våningar i en smal trapp. Stefan räknade ner våningarna på äkta Kenomanér. Kvällens bästa, helt klart.

Ut i spöregnet igen och så sjöng vi gamla barnsånger, det är så roligt att folk har så olika minnen och låtar. Ännu roligare när man har samma. Efterrätten intogs på Konstantinopel och var en utsökt god kladdkaka. Som jag redan var för mätt för att äta men åt ändå. Snackade med Emelia som har bästa musiksmaken i klassen hittills. Hon bjöd med mig att se på Håkan nästa helg, bara jag fixar nånstans att bo i huvudstaden. En liten detalj sådär.

Nu ska jag sova, för jag är så trött. Eller tröttilutt som jag brukar säga :)

Vilodag

Igår handlade jag det som blir min outfit till raggarsittningen, eller fusksittningen som den egentligen heter. Eftersom jag fick godkänt av Tessa, raggardrottningen herself, så gick det nog bra :)
Jag fixade på rummet och tog det allmänt lugnt. Tvättade lite kläder och så. På kvällen fick jag ett sms om att dra på bio med några från klassen. Självklart tackade jag ja! Tyvärr var jag den enda som var på komedihumör och ville se på smällen. Jag blev nedröstad och filmen vi såg blev istället This is England. Det var ingen måbrafilm direkt men fler borde se den. Det är skrämmande.

Pallrade mig hem, i vanlig ordning med eskort ända till trappuppgången eftersom jag bor mitt i stan och vägrar gå ensam, haha. Jag vet att det bara är en fas, men jag kan inte äta nåt. Jag har verkligen inte varit sugen på något de senaste dagarna. Igår blev jag till och med äcklad av pommes dränkta i dressing och souvlakin som de andra åt. I fredags åt jag ett äpple till frukost. Och sen wookade grönsaker och vegetarisk ostschnitzel till middag. På lördagen åt jag lite fil och müsli till frukost och fem bönor innan vi festade. Igår åt jag en tallrik yoghurt och en smörgås. Och två klubbor på bion. Idag ingen frukost. Men det är nog hormoner eller nåt, snart har jag tillbaka min vanliga aptit ^^

Lekar, igen. Fest, igen

Lördag. Dags att leka lekar tänkte faddrarna för de olika programmen i Norrköping. Sagt och gjort, vår klass delades in i två grupper och sedan gick vi runt till olika stationer och tävlade i allt från norsk karaoke till ryggpictionary. Det var skitkul även om vi inte vann :P

Efter några timmar ute på den väldigt blåsiga Himelstalundsängen (?), Himpa i folkmun, stod håret åt alla möjliga håll och vi gick hemåt igen och bestämde att vi skulle ses på Dalkarlen (studentboende) för att ha en för-förfest. Åter igen var det Catta, Jovana och jag som utgjorde tjejdelen. Och Stefan då, eftersom han faktiskt säger "naaaaw" och "ååååååh" när vi tjejer gör det. Så vi var väl fyra tjejer och sju killar. Det var kul att sitta i soffan och snacka även om vi inte hade någon musik och det som visades på tv var skitdåligt för en för-förfest.

När klockan var 19.30 gick vi ner till den riktiga förfesten, som hölls på Dalkarlens innergård. Viskulle ha varit där typ 19, så vi var väl fashionabelt sena hela gruppen. Det var asmycket folk på den stora innergården och de hade en DJ som spelade bra musik. Emellanåt blev det vissång (Tessa du skulle älska att sjunga så mycket!) och skålar åt höger och vänster. Nolleskål, Norrlandsskål, Mippskål, (miljöprogrammets skål) Younameitskål. Det var som sagt en grym stämning och framemot 22.15 bar det av till den riktiga festen på Trappen. Det var eftersläpp till Teknologernas sittning som vi gick på, vilket ledde till att hälften av människorna var hur fint uppklädda som helst och resten, ja, ni kan ju tänka er själva. Jag blev bjuden på kvällens drink av en gentleman i klassen och sen dansade vi tills ögonen gick i kors, ungefär. Vi hann gå ut på balkongen och ta lite luft en gång också.
 
Jovana stack tidigare för att vara med sin pojkvän sista helgen innan han sticker till Italien i ett år. Stackar, brörjade gråta på teknologfesten. Jag kramade om henne och sa att även om vi precis träffat varandra och vi inte känner varandra så bra så fick hon ringa om det kändes tungt. Vi andra stannade kvar och festade. När det var dags att gå hem var det Rasmus, Stefan och hans tjej, Catta, Pontus och jag som gick till Donken. Jag har aldrig fattat att folk blir hungriga när de går ut. Det blir inte jag. Och jag blir inte bakfull heller, även om jag dricker tillräckligt för att kunna bli det. Lite bra gener fick jag i alla fall ;)

Idag har jag städat hela rummet, vilket gick fort, och sen har jag tvättat en maskin, ätit fyra bönor eftersom jag haft dålig aptit senaste dagarna och nu ska jag ut på stan och leta fusksittningsoutfit, med temat raggare. Jag ska vara finraggare! Vilket är 50-tals raggare! Myrorna hade inget som passade den stilen tyckte jag, så nu blir det HM och andra billiga kedjor som säkert har nåt plagg i rätt stil. Nu drar jag ut i solen! Här är det fortfarande sommar!
 

Uppdrag tårta!

Idag fick jag mitt allra första csnbidrag, jej! Så det blev storhandling, ett badrumsskåp och massor av mat.
Grupparbetet gick sjukt bra och vår lärare som ska sitta med som en vägledare satt mest och log under våra diskussioner. Sedan sa han "jag är otroligt imponerad av er grupp! Jag hade jättesvårt att inte hoppa in med egna tankar!"

Sedan var det uppdragsdags och alla i min nollegrupp knöts vackert fast i varandra med guldigt presentsnöre. Sedan skulle vi ta reda på massor av grejer på olika ställen i stan. Vi kom delad etta, såklart :)
För alla uppdrag vi klarat fick vi poäng, som vi sedan kunde köpta ingredienser för. Sånt som man kunde göra tårta av alltså. Vår tårta bestod av marängbottnar med annanas, hallonsylt, grädde, aprikoshalvor, bananer, strössel och gelégrodor. Behöver jag säga att det var påtok för sött? Klassen slog sig ner på de få stolar och i de två sofforna som fanns och kikade på film. Jag och några andra ur kärngänget som Jovana så fint kallar oss fick sitta på golvet. Alla skrattade åt den fruktansvärt töntiga Sällskapsresan som var kvällens film. Anledningen till att vi såg den är att det är SunTrip-tema på kårhusets fest nästa vecka. Fast de har varit så finurliga att de döpt kvällen till "Suntrapp" eftersom kårhuset heter Trappen. Oh well, nån har säkert ägnat mycket tanke och energi till det där så jag ska inte såga det helt :P

När filmen var slut bestämde vi oss för att gå ut och ta en öl. Men eftersom de ställen som hade folk verkade ha en medelålder på 35+ så irrade vi runt utan att hitta nåt. Det bidde ingen öl ikväll. Imorn har vi i alla fall enats om att ses på myrorna för att inhandla billiga raggarkläder à la 50-tal inför fusksittningen på tisdag. Jag, Jovana, Stefan, Rasmus, Anders, Philip och Pontus. Kärngänget med andra ord :P

Inatt är det fest i vårt hus. Jag har hört samma förbannade bas i flera timmar nu! Byt låt människor! : ) 

München Hoben!

I onsdags var det basgruppsarbete med mig som ordförande. Eftersom jag var allldeles ny i rollen visste jag inte vad som förväntades av mig men det gick helt okej. Nästa gång går det bättre.

På eftermiddan bar det av till Linköping och deras gigantiska ölfest München Hoben! Träffade solbrända och glada Ullis i den långa kön och pratade lite med henne. Kul att träffa nån från hemifrån! :) Väl inne på området kikade vi på diverse spex som en stippande orkester, till exempel. Vi köpte stora sejdlar som vissa hade öl i och vissa andra (jag) hade cider i. Valde man öl fick man 3.5:or, cider 4.5:or. Heheh, mer för pengarna. Tyvärr hade vi så förbaskat bråttom när vi skulle till campusbussen på vägen till MH så jag glömde min nolleskylt! Skämdes som en hund men slappa ha straffskylten som är jättestor och ful. Missade massor av poäng i alla fall. Vi miljöare höll ihop något sånär och dansade på bänkar och bord och överallt där det fanns plats. Vi gungade i takt och sjung med (skrek med?) i olika visor och sedan i allsången som utbröt när ett band entrade scenen. Det var fruktansvärt kul att vara där. Sahara Hotnights hade kvällen till ära hittat till Linköping och gjorde inte någon besviken.

Eftersom de hade varnat oss om att sejdlar var något som var eftertraktat så hade jag gömt min under bordet där vi stod, under en ryggsäck. Detta hjälpte inte och när det var dags att gå hem var min borta! Jag blev jätteledsen och besviken. Köp din egen jävla sejdel! Nu var det enda jag fick med mig ett märke att sätta på min kommande overall. Suck.
Det finns upplysningsvis mycket sjukt folk som studerar. Sådana som sitter ner på bänkarna när alla andra står på dem och dansar. Det är samma sort som pillar på flärpen på dina skor, frågar vad du bjuder för en viss kille och säger att "du är värd 100 poäng bara du" utan att du gjort något.
Melodin som vägrade lämna mitt huvud var "för vi har vårat glada barnasinnekvar, säg har ni erat glada barnasinne kvar?" som skreks som svar och fråga mellan bänkarna i öltältet tills en sida inte orkade mer. Så sjöng vinnarna "segern är vår, segern är vår! Vi har vunnit, segern är vår!"

Håll ställningarna hemma brudar! Jag är ledig vecka 44, så kommer jag inte hem tidigare ses vi då!


Grillning, femkamp och shopping

Idag hade vi introduktionsföreläsning. Jag vet inte om det var mig eller belysningen det var fel på men jag kom på mig själv med att inte ha uppfattat vad läraren sagt. Antecknat hade jag dock gjort. Jag är lite knasig ibland.
Vi fick lära oss att den akademiska kvarten var en regel och inget undantag och därför betyder en schematid kl 8 att man börjar 8.15.  Efter föreläsningen hade vi basgruppssamtal, något som tydligen är väldigt viktigt. Klassen delades in i små grupper om åtta personer i varje och jag hamnade med Jovana, som jag även är i samma nollegrupp som. Grymt schysst tjej som dessutom bor i samma hus. Vi råkade nästan ta över basgruppssamtalet så vi var tvungna att hejda oss för att de andra skulle få säga nåt.

Sen gick jag och Jovana på stan och handlade lite lägenhetsgrejer som papperskorgar, lampor, ljuslyktor, en bricka, hålslagare, tejp, lim och anteckningsblock. Nu ska jag bara köpa en matta, tavlor och kanske gardiner eller nåt sånt. Ett badrumsskåp eller ställe att lägga alla toaprylar på vore också bra.

När vi hade handlat klart bar det hemåt till rummet igen. Jag lagade äkta studentmat i form av nudlar och sojabullar (det står så på förpackningen) Inte någon femstjärnig middag direkt men jag var nöjd. Halv sex möttes Jovana, Hanna, Philip och jag nere vid cyklarna och trampade in till Bomullsspinneriet tillsammans. Sedan cyklade alla klassisar ner till Lindöbadet som låg en halvtimme bort. Några latmaskar åkte buss :P På stranden hade vi femkamp och grillning för de som ville. Det blåste snorkallt men vi kämpade på och lag CFC vann hela skiten! :D Vi fick en godispåse i första pris och kunde cykla hem i mörkret. Det var faktiskt lättare att cykla hem. Nästan mysigt.

Dag ett

Idag började mitt universitetsliv! Först blev det upprop tillsammans med de 62 andra personerna som utgör min klass. Sedan drog läraren lite info om vad som händer i veckan och till sist tog Phadderiet MipH0 över och vi delades in i grupper. De guidade oss genom alla byggnader och visade oss de viktigaste salarna och sånt. Vi åt en gemensam lunch på kårhuset trappan som var jättefint och där riktiga kockar portionerade ut maten och garnerade den!

Jag hamnade i gruppen CFC (freongaser) och vårt uppdrag var att inhandla en 3-d mensionell groda att fästa på våra vackra namnskyltar och dessutom skulle vi komma på ett gruppnamn där CFC var förkortningen.
Eftersom vi hade en cykelnörd som "bara" pendlar 3 mil varje dag på cykel, bär omkring cykeln INOMHUS eftersom den är dyr, inte dricker alkohol, bara äter efter sin egna tallriksmodell ochinte för något i världen är uppe längre än till kl 22 kom han på den geniala idén att CFC skulle stå för Cykla Fort Cykla. Neheä, du tänkte jag men eftersom det var skitsvårt att komma på nåt annat på CFC så röstade vi nästan igenom det. Fast Cykla Fort Citrusfrukter var också ett alternativ. Sen kom jag på det! (ja, det var faktiskt jag) Jag skämtade om att CFC lät som KFC (Kentucky Fried Chicken) och så föddes Campus Fried Chicken.

Vi hittade grodor på lagerhaus och kände oss mycket nöjda. Vi tog en liten svängom på systembolaget innan vi gick hem igen. Hemma i korridoren stod jag inte längre ut i det extremt skitiga köket så jag började diska och plocka undan och så. Efter en stund kommer min granne, Jocke, ut och säger att han får dåligt samvete om han inte hjälper till att städa. Bra tyckte jag och så städade vi två hela köket. Himlarns fint blev det. Hans tips till mig var att lägga undan lite tallrikar, muggar och bestick som jag diskat så jag kunde använda samma nästa gång. Jej.

På kvällen drog vi till Vasaparken (Norrköping är jättefint!) och lekte lekar, tävlade och grillade. Av typ sex-sju grupper så kom vår grupp tvåa! Vi var hur nöjda som helst och vi hade helt klart det bästa spexet! Efter Vasaparken blev det förfest på Gripen innan vi drog vidare till Ottenfesten. Phaddrarna var så söta och frågade om någon behövde hjälp att hitta hem "Ingen går hem ensam! Inte ens om det är 50 meter!" Men vi var tre som skulle till samma hus så vi klarade oss. Musiken var grym på Otten och det var bara studenter överallt. Nollorna hade naturligtvis sina nolleskyltar, haha, gulligt.

Sista ganska mycket

Idag jobbbade jag min sista tur på vem vet hur länge. Alla på kontoret var så himla trevliga och önskade mig lycka till och kramade om mig.

Sen var det sista gången som jag var in till mina grannar och hälsade på dem, samma sak med Siw och Rolf. Siw blev så ledsen över att jag skulle flytta. Min granne sa att "de som flyttar sådär och pluggar brukar inte flytta tillbaka". Det lät ungefär som om jag skulle försvinna eller dö. 

Sen var det sista gången som tjejerna samlades för en picknick. I Hamnträdgården som var snorkall men mysig. Sällskapet var mysigt. Det blev diverse godsaker och mycket skratt. Lite fotografier och några tårar. Jag visste inte att det skulle bli så känslosamt. Blir alldeles tårögd bara jag tänker på det.

Imorn bär det av söderut. Tre fullpacakade resväskor har jag. Plus sånt som inte fick plats i väskorna. Hoppas bara att jag inte glömt något superviktigt. Jag har insett allvaret nu, och det skrämmer mig faktiskt lite. Men bara lite. Det här är nog det största som hänt i mitt liv.

Snart, snart. För snart.

Nu är det inte längre till hösten som allt ska ske. Inte till hösten jag börjar plugga, ska flytta, tar tag i mitt liv. Det är nu. Det har gått sjukligt fort och jag har inte hunnit tänka efter känns det som. Förhoppningsvis har jag fyllt i alla papper, betalt alla räkningar och andra utgifter och fixat kontrakt och sånt tjoffs på rätt sätt.

Nu är min kusin och hennes pojkvän på besök. De har bilat genom hela Europa och hittat ända hit upp till bushen. (Tack för GPS, haha) Vi har visat dem lite typiska smågrejer som Södra och Norra Stadsbergen, Alnö, Systembolaget, sjukhuset, så har vi har storhandlat och matchraceat med nån J-80 båt i Sundsvallsbukten. Jag var åskådare eftersom jag är totalt okunnig när det kommer till båtar. Hur som helst så älskar de Sverige, eller, i alla fall vårat Sverige. Min kusins pojkvän säger att han skulle kunna flytta hit idag, han älskar att allt är välorganiserat, lugnt och tyst och att människor pratar "lagom mycket". Sen säger han att naturen inte heller går av för hackor. (Fast inte med just de orden) 

Ikväll blir det kräftätning med västerbottenostpaj och imorn blir det surströmming. Tur att jag jobbar då. Fy satan alltså. Man förväntas väl äta surströmming när man bor nära Höga Kusten och så men näe, en enda gång blev jag lurad till det. "Det smakar faktiskt inte illa. Det luktar jätteilla men när man äter är det gott Christina. Du MÅSTE smaka en bit" (Nej det var inte mina föräldrar som sa det :P)  Så vad gjorde jag? Höll för näsan allt vad jag kunde och smakade en bit. Tuggade så lite som möjligt och svalde. Släppte taget om näsan och vips så kom strömmingen upp fortare än den gått ner. Den landade finfint på gräsmattan. Så nu är det slutätet.  

Idag måste jag packa inför flytten. Och på fredag så träffar jag förhoppningsvis tjejerna och äter middag, om allt går som det ska. Samtidigt som jag ser framemot att träffa dem är det en påminnelse om sånt som jag annars förträngt. Tankar på hur jag ska klara mig utan dem. Jag vet att luktar fjortis långa vägar att säga så men det struntar jag i, för det är sant. Jag får se till att åka hem ofta :) Eller i alla fall inte så sällan. Snart fyller ju Tessa 20, vilket inte får missas. Sen blir det Ida i november, samma sak där, får inte missas. Synd bara att det tar fem och en halv timme med tåg. Fast jag kan ju jobba, och tjäna kosing på att åka hem istället för att spendera. Me like.

Nu ska jag gäspa lite till, ta en kopp kaffe och sätta mig i massagefotöljen här på jobbet. Att ha jour från 04-12 behöver inte vara så pjåkigt.

Turistlunch, jej!

Låten jag letade efter igår heter tydligen Rule Britannia. Nu vet jag lite mer av texten också, så nu kan jag sjunga en hel vers. Om och om igen. Gud vad jag är duktig ;)

Imorn ska jag äntligen träffa min kusin och hennes pojkvän! :D Eftersom jag har fyra timmar slötid (ungefär) i Stockholm så ska vi träffas och luncha ihop. Det ska bli så otroligt kul! Jag kan leka tolk, vilket om möjligt är ännu roligare :)

Nej, nu ska jag städa vidare och laga mat. Funderar på att baka en rabarberpaj också. Baka. Inte baka. Baka. Inte baka. Baka? Tror jag bakar, man vet ju aldrig vem som kan råka titta förbi och då vill man ju ha nåt att bjuda på liksom. 

Oh, Britannia!

Idag hade jag Robert Aschberg på tåget! Han var hur lung och cool som helst, precis som på tv. Fast trevligare :)
Han hade med sig ett helt kamerateam så när han klev av i Sundsvall filmade dem lite. Oh, shit tänkte jag. Nu hamnar man på Insider eller nåt :P Det var tur att jag höll mig bakom kameran, så jag inte kom med, haha.

I övrigt är jag glad för att det är soligt och varmt, lite ångestfylld inför flytten, panikslagen över hur lite tid jag har och hur mycket som fortfarande ska fixas men samtidigt lättad över hur mycket jag fått gjort. Visst ja, jag är lite arg också. På aftonbladet. Numera måste man vara plus-medlem på deras hemsida för att få läsa Ronnies krönikor. Visst tycker jag att han skriver såpass bra att det är värt att betala för, egentligen, men jag vill inte betala för massa annat skit som jag inte utnyttjar. Så från och med nu blir det gratisläsning på jobbet. Eller vart jag nu kan komma över en aftonbladet på en måndag.

Jag har fått en låt på hjärnan och jag vet inte vad den heter. Det är från en reklam på tv.(sällan) Jag tror det är reklam för Premiere League som börjar snart. Först sjunger en tjej "oh, Britannia, Britannia ..." sen hör man hur klacken mer och mer tar över och i slutet är det bara klacken som sjunger. Men jag kan inte texten! Bara just den där Britannia-biten, vilket leder till att jag går runt och nynnar på resten av låten. Måste vara apkul för de i min omgivning.

Imorn ska jag kolla armen på sjukhuset. Med elektroder. Enligt brevet jag fick hem underlättas undersökningen som händerna är varma, ja, jo, det är 30 grader utomhus. Vem fasen har inte varma händer? Hoppas att det inte gör ont i alla fall. 

Sista lediga helgen innan flytten.

I fredags gjorde jag stan med Tessa, inte för att jag egentligen skulle ha något men det är alltid trevligt att träffas, snacka och kika på grejer. Jag sparar mig till nästa fredag då det bär av till huvudstaden igen och jag har fyra timmar på stan att göra vad jag vill med.
På kvällen blev det en annan tjejträff, kanske den sista innan alla flyttar från Sundsvall till andra delar av Sverige. Jag körde så jag tvingade bartendern att blanda en alkoholfri drink. Han skrattade lite nedvärderande åt att jag inte drack en "riktig" drink och då svarde jag att det är genom de alkoholfria drinkarna man ser vad som är en bra bartender eller inte. Vem som helst kan blanda ihop sprit men det är inte lika enkelt att göra nåt utan alkohol som inte bara blir saft eller milkshake. (jag vet att det är en konst att blanda en god drink med alkohol, men men) Jag lät inte lika sur när jag sa det som det kanske låter här, faktiskt :P På uteserveringen blev vi sedan vittnen till hur en stor rovfågel flög ikapp och satte klorna i en svala mitt ovanför torget. Jag tror Linda sammanfattade det bäst "sånt där har man ju bara sett på typ animal planet. Fan vad sjukt."

Igår var jag och Tessa jättehurtiga! Långpromenad på Södra med picknick och utsikt som hette duga. Det var faktiskt en hel del människor som dels var ute och gick och dels plockade blåbär brevid stigen. I äkta sommarstugeanda (eller jag-bor-på-landet-anda) hejade vi glatt på alla och de hejade tillbaka. Att sätta sig i bilen igen kändes som en dröm för fötterna och benen. Tessas soffa gick inte heller av för hackor. Det märktes att vi var trötta båda två för vi garvade åt allt : ) Sen hämtade vi oss och åkte ner och köpte kinamat, eller thai eller asian wok eller vad det nu står på fasaden. Stekta nudlar med kyckling och grönsaker var innehållet i alla fall. Inte alltför pjåkigt. Vi åt ute på vår altan och insåg att man skulle vara mycket smalare om man åt allt med pinnar eftersom det tar längre tid. Det är i alla fall ursäkten jag kör med gällande min vikt :P

Idag har jag varit jätteflitig, vattnat alla blommor och buskar i trädgården, sopat altanen, tvättat och strukit kläder, diskat, dammsugit, städat rummet och ja, fejjat på. Ikväll blir det badning med brudarna, äntligen! Årets första dopp för min del.

Nu ska jag ut och sola lite! Känner hur det spritter i hela mig så fort solen kikar fram. Jippie!


Om vi har skinka? Nej, bara svin som dig

Dagens första kund i bistron. En man i 50-års åldern. Han är medellång, har jeans, grått hår och ser alldaglig ut i övrigt. 

Mannen - Har ni nån ost- och skinkmacka?
Jag - Tyvärr. Inte med skinka. Det finns andra smörgåsar. Den här (pekar) har kalkonskinka, det är det närmsta, annars finns bara det som är framme i montern.
Mannen - KALKON!? Vi är väl inga jävla muslimer heller!?
Jag (paff) - Man behöver ju inte vara muslim för att äta kalkon, det beror ju på vad man har för smak.
Mannen - Ja, det har du rätt i. Fast det var synd att ni tog bort skinkmackorna, de var goda. Nähäe, men har ni inte skinka så tar jag ingenting! (vänder på klacken och marscherar ut till sin vagn)

Va!? Finns det människor som honom, fortfarande? Jag avskyr det faktum att uniformen tvingade mig att ge honom service och vara om inte trevlig så i alla fall inte otrevlig. Jävla as. Hoppas att hans nästa skinksmörgås är dålig så han åker på magsjuka. Nu känner jag att jag är på samma nivå som honom, men då får det vara så.
Var det här hets mot folkgrupp? Hatbrott? Jag kunde ju ha varit muslim, eller nån brevid oss kunde ha varit det. Åh, jag blev så arg att det kliades i kroppen! 
 
Imorn blir det Storlien, som sagt. Har hört att alla som åker den sträckan dricker vin i mängder, oavsett veckodag. Kul för mig, fulla människor på ett tåg som kränger. Torka spyor ingår inte i mitt jobb, åh nej, det vägrar jag.