Jul

Dagen före dopparedagen, den 23:e december hade mina föräldrar bröllopsdag. 23 års äktenskap. 23 år den 23:e
De är så söta tillsammans, jag vill också vara så när jag varit gift så länge : )
Sen var det julafton och syrrans pojkvän gjorde ett besök, himlarns trevlig grabb det där. Bra kap Susanna! :) De är om möjligt sötare än mamma och pappa, hihi. De passar verkligen bra ihop. Jag fick hur många fina julklappar som helst! Syrran uttryckte sig bäst;

"Det är som att ni känner mig bättre än jag gör, för jag hade inte kommit på något att önska mig och ändå har ni hittat så bra presenter!"

På kvällen spelade vi Skip-bo och kasta gris och skrattade så tårarna rann :) Fick ett värmande sms från cykeln på köpet killen (nej, inte dogge :P)





God Jul allesammans!

Sol och snö!

Om man kan åka 5h och 20 minuter utan att säga ett enda ord och ändå inte besväras av tystnaden, då är man nog bra svensk ändå. Bara en tanke som slog mig igår. Det var förresten en himla skön/skum känsla att åka tåg precis som vem som helst. Tur att jag hade bra musik. Var produktiv i hela 30 minuter och skrev julklappsrim med, så nu är det klart.

Hemma väntade världens bästa föräldrar på min ankomst, och kände knappt igen mig för jag hade min mössa på mig :) Haha. Mamma sprang förbi mig så jag fick vinka som en tok för att hon skulle se att det var jag. "Åh, vad fin du är!" var hennes första kommentar ^^ Vi åkte en liten tur runt Sundsvall så jag fick se den nya belysningen som de som bestämmer satsat pengar på. Mycket fint vill jag lova.

Sen hem, och prata massor, packa upp den gigantiska väskan och äta supergod julmat! Sen sov jag som en klubbad oxe :P

Idag är det solsken och blå/halvmolnig himmel. Otroligt att se något annat än vitt ljus när man kollar upp. Snön på marken är knappa decimetern tjock och smälter mer och mer för varje timme som går. Utanför mitt fönster är det barmark. Någonting är fel med vår planet, någonting är väldigt, väldigt fel.

Tror förresten att jag hittat ett ämne att skriva om i a-uppsatsen också! Snubblade liksom över något som intresserar mig massor och som kan vara ett framtida arbetsområde, när jag ska ut och rädda det som är kvar av vår planet :P



-

Förrådd är nog rätt ord. Förrådd.
Jag kan inte sluta gråta. Gick en långpromenad i rask takt och lugnade ner mig. Trodde jag. Så fort jag öppnade dörren till rummet kom tårarna igen.





I'm a backstabber lady
but I don't know why
I throw these knives
I'm a backstabber lady
even though this woman tries
to change her life

Miss Li - Backstabber Lady

Lite mer

Jag vill vara lite mer. Lite vackrare, lite smartare, lite roligare, lite bättre. Vara nån som får dig att jobba lite extra, vara värd att satsa på. Jag kan inte vara enkel, jag är bara inte sån. Jag önskar att jag inte längtade bort så mycket när jag har det bra där jag är. När jag är i Norrköping vill jag hem, när jag är hemma vill jag till Portugal, när jag är i Portugal vill jag till Alnö och sådär håller jag på. Vart börjar livet? Jag vill bort, bort, bort. Till något nytt, tillbaka till det som var.

Jag vet att världen är mer än såhär, mer än mode, mer än fester och mer än skola. Hela mitt liv har varit en förberedelse inför livet. Jag är en sån som har valt "rätt" hela livet i princip. Pluggat bra, inte haft nån fjortisfylla, inte rökt, inte snusat, inte snattat, inte fuskat, inte mobbat och inte haft nån tonårsrevolt. Gör det mig bättre? Sämre? Eller passar jag bara in? När börjar livet? Mitt största problem är nog att jag tänker för mycket, analyserar och krånglar till allt.


Varför kan jag inte tycka om mig själv?

Upp som en sol och ner?

Det bidde ingen karatefylla. Kroppen ville inte bli full, så enkelt med den saken. Jag och Jovana laddade för bra med Spicy Hot. Oh well. Jag fick sagt det jag ville säga dessutom. Hoppas det räcker. Jag ska enligt uppgift ha "alla" bakom mig. Men just nu litar jag bara på Jovana, det är fan bara hon som ställt upp.

Jag fick säga nej till hisspojken också. Det tog emot. Ibland är det så, men varför ska det vara så jobbigt? Om han inte kan acceptera ett nej då är han inte värd att satsa på, right? Men jag ville så gärna, så gärna, så gärna. Tror jag. Det var som jag sa, han såg ett one night stand, jag såg kanske något annat.


Bounce, like yo' ass had the hiccups

Jag har fått massor av tråkiga nyheter på senaste tiden. Orkar knappt tänka på det. Inbillar mig att allt blir bra och som vanligt igen om jag bara ignorerar det ett tag. Jag får leva i förnekelse ett tag. Det behöver jag.


Ikväll är det trappantömning i alla fall. Och jag ska bara tänka på allt bra. Glömma alla som är sjuka, alla som är anti, alla saker jag måste göra, allt med mig själv som jag är missnöjd med, allt som kunnat göras annorlunda. Ikväll ska jag bara festa, dansa, dansa, dansa och hjälpa till att tömma baren. Mitt lilla bus gick hem dessutom ^^ Gav mig ett fånigt leende hela kvällen igår, hihi. 



"Jag tycker om ditt retfulla och utmanande sätt" : )

Peppisar! :)

Idag har det varit en bra dag, faktiskt. Det största delen tillbringades i skolans bibliotek, där vetenskapliga artiklar skrivna ur en meteorologs (ja det stavas så :P) perspektiv på klimatförändringar var målet. Komplicerad sökning, nä, vad fick du det ifrån? Pratade med Per, vilket kändes bra. Han är lite mer som en pappa än bara programansvarig. Hoppas allt löser sig nu. Hoppas, hoppas, hoppas.

Kom hem och skrev min IBU. Den blev väl inget i nobelprisklass men den duger gott :) Sen kittlade pysslarnerven till i mig och jag började pyssla på det som ska bli en julklapp till familjen. Hoppas de kommer att tycka om den! Det är mycket arbete bakom. Och tanke. Och tid. Och KÄRLEK, såklart. Jag var mitt uppe i pysslandet, Jack Johnson sjöng för mig och jag tände alla ljus och hade mjukisbyxor på mig när Jovana smsade "Pepparkakor?" Jag älskar korta och koncista sms :) Naturligtvis ville jag ha peppisar, så jag drog på mig byxorna och blåste ut alla ljusen. Ner en våning, till det som kommer att bli vårt gemensamma kök och uppehållsrum. Alla korridorare var där, mina blivande korridorare alltså. Himlarns trevliga :) Jag känner mig mer välkomen dit ner än ut i mitt eget kök, det säger allt. Vi åt pepparkakor och drack glögg, som Jovana så snällt bjöd på! Gottigott. Vi kommer att bli feta, I tell you. Kikade lite på TV och sen drog jag upp igen.

Fortsatte att pyssla med julklappen, och när jag ändå hade ångan uppe passade jag på att möblera om. Jag flyttade spegeln till brevid ytterdörren och på spegelns gamla plats satte jag upp en whiteboardtavla. en whiteboard med svart, snygg, tavelram runt. DET TOG EN EVIGHET OCH VAR APJOBBIGT! Kan jag ju informera. Nu måste jag flytta sjalarna som hängde så fint där spegeln nu är. Oh, well. Nåt klurar jag ut.

Snart är det torsdag, Lucia. Jag kommer nog inte att se något luciatåg i år. Typ första gången ever jag inte gör det. Hemma visste man ju precis vart man skulle gå, här har jag ingen aning. Ska kanske kolla upp det och ta mig till nån kyrka. Lucia ju! Sen är jag ledig fredag och sen är det trappantömning! :D Åh vad jag längtar! Sista festen innan man drar hem. Jag längtar så mycket!

... just another manic monday

Idag har jag gått runt och irriterat mig på saker. På folk, och på vad de gör. Hur de gör det de gör, eller snarare inte gör. Kunde inte somna alls. Så går det när man jobbat på trappan.

Det är så mycket tråkigheter som händer i min omgivning just nu. Jag påverkas indirekt. För de jag bryr mig om har det jobbigt, och jag kan inte göra nåt alls. Jag önskar att jag kunde det.

Six o'clock already, I was just in the middle of a dream
I was kissin' Valentino by a crystal blue Italian stream
But I can't be late 'cuse then I guess I just won't get paid
These are the days
When you wish your bed was already made

It's just another manic Monday, I wish it was Sunday
'Cuse that's my fun day, I don't have t run day
It's just another manic Monday

The Bangles - Manic Monday


Köpte för övrigt lite julklappsgrejer idag. Känner mig ganska nöjd med inköpen men är långt ifrån klar. Pappas julklapp är alltid svårast. Han som är så glad för allt han får. Det är bara så svårt att köpta det där "allt".
Jag fick förresten lägenheten på våningen nedanför! :D Dagens bästa nyhet, no doubt. Nu blir det Jovanas, Hannas och min korridor! Vi kommer att ha så fint i köket. Så fräscht, så fint. Sånna fester ^^ 

Nu ska jag laga lite mat, senare ikväll ska vi dricka the och äta lussebullar som Hanna bjuder på : ) Guld!
(men jag borde plugga:P)


Trappan from the inside

Igår jobbade jag på trappan. Kvällen började med kycklingfiléer och potatisgratäng. Sen var det ommöblering av alla bord och stolar och soffor och sånt. Garderobsjobb som var stressigt till tusen, tack SJ för att jag har blivit stress och folkhärdad! Varvade garderobsjobbet med att sitta och ta betalt vid entrén samt stämpla gästerna. Var även uppe och shotade krossad is med sournåt. Sen sournåt med sockerlag och citron, haha. Vi slet som djur men hade hur trevligt som helst!

En tjej kom fram i garderoben och sa "Jag måste bara säga en sak... Vi tycker att du är det sötaste vi sett!" Tack sa jag och funderade på vilka "vi" egentligen var. Aja, kul var det i alla fall att få en komplimang :)
Våra faddrar/festerister var duktig fulla, nästan allihopa. Haha. Sen, när gästerna gått, var det dags att städa undan och ställa fram alla stolar och bord igen. Guuuuuud vad jobbigt det var! Men efter det kom belöningen, i form av en gratis baguette och tillhörande dryck. Namnam. Så nu är jag hemma. Började jobba kl 19, kom hem kl 6. Nu ska jag soooooooooova. Och stänga av mobilen. Funderar på att sätta i öronproppar och ta ögonmasken. Inget ska få störa min sömn!

Jag är så fruktansvärt trött, så fruktansvärt, fruktansvärt trött.

Torsdag

Ikväll spelar 50 cent i Norrköping. Ja, du läste rätt. Det som var en stor nyhet för en månad sen är nu nästan glömt. det fanns biljetter kvar i måndags och det hänger knappt några affischer i stan.

Den här hemtentan har verkligen varit jobbig. Och den är inte klar en. Jag har slitit som ett djur, verkligen, dels för att överhuvudtaget svara på frågorna och dels för att hitta så många och relevanta källor som möjligt. Det var mitt klagomål förra gången jag lämnade in något. "Jag ser att du har refererat till några böcker, har du inte läst fler?" Så Nu har jag letat fram åtminstonde sju olika böcker att referera till, förutom föreläsningarna och internetsidorna. Men som sagt, jag är inte klar. Imorn ska jag skriva sista frågan, skriva klart svart på en och sen kan jag skicka in det. Innan deadline som går kl 23.59

Just ikväll ska jag unna mig Florence Valentin på Hugos (klubb republik) jag kan ändå inte tänka mer nu. Helt kaputt i hjärnan :P

Gårdagens höjdpunkt var att springa på hisspojken : ) Åh, han var bra fin i dagsljus med. Och han såg ut att vara glad att se mig, hihi.


Jag har inte sett på julkalendern i år, eller jo, ett avsnitt. Det var ju min tradition ifjol, att se på julkalendern. Lasse-Majas detektivbyrå var bra! Årets julkalender verkar inte lika bra. Snällt av mig att dömma den efter ett avsnitt på 15 minuter. Men så kan det gå. Mysteriet på Greveholm var alltid bra. Och trolltider, som jag fick se på dagis. Nej, govän, nu är det dags att dra på sig bootsen och bege sig ut i mörkret! Jag saknar snö. Mycket.

Vad säger man?

Det har hänt så mycket. Det brukar bli så när man inte bloggar på ett tag. Då händer massor och så slutar det med att man inte bloggar nåt alls. Tråkigt.

Jag gjorde ett litet test en dag. Det gick precis som jag trodde, tyvärr. Men that's life.

Igår var det Rockfesten. Försfesten var här på Gripen, och den var kul. Jag testade att spela guitar-hero för första gången någonsin och jag vann faktiskt ^^ Så iväg till Trappan och Rockfesten. Det var verkligen inte min musik, hehe. Fast himla fart var det! Hisspojken var inte där, vad jag kunde se. Det var cowboy-Martin däremot. Tyvärr. Usch, jag orkar inte ens tänka på det mer. Tack Pontus, tack Jovana för att ni lyssnade. Tack mamma : )

Jag har missat julkalendern också, attans. Den brukar jag ju kolla på. Jag får allt ta igen det imorn, haha.
Imorn är jag ordförande, på ett möte som jag tror ingen vill gå på. Men, men, de har inget val :P

Igår var också den dagen jag saknade min familj lite extra. Jag gick nämligen till skolan och skulle kopiera lite grejer. På vägen hem går jag förbi en julmarknad. Nej, ingen riktig julskyltning som hemma i Sundsvall, en julmarknad. Med musik, hembakade kakor och bullar, julgranar, glögg, ett öppet museum med gamla hantverk. Ingenstans såg jag skolklasser vars klassresa man skulle sponsra, ingenstans såg jag jultomtar som sålde julklappar, jag hörde inga barn som tutade frenetiskt i sina tutor, inget stort julskinkelotteri fanns och inte heller någon snö. Ingenstans fanns min familj. Men då är det skönt att de aldrig är längre än ett telefonsamtal bort