Haha

Förra gången jag var hemma, och bland annat firade att Ida blivit fullvuxen, så kom denna lilla sång upp på en förfest. Så, nu bara måste jag länka till den. Tessa, Jossi, det är bara att öva, för den här ska vi kunna nästa gång vi går ut! :P


Knutna nävar -
Arbetarbröder

Helgen som gick

Jag har försökt, eller jag har tänkt att jag skulle kommentera Moneybrothers spelning på stadshuset i fredags. Jag har tänkt. Men jag har inte funnit de rätta orden. Därför låter jag Dagbladets recensent sköta snacket, jag nöjer mig med att säga att det var den bästa spelningen jag någonsing varit på, alla kategorier. Och påtal om recensionen, "långskottet" med Florence Valentin gick visst hem. Om man stod längst fram. Som jag och syrran gjorde.

Det var så många av er som jag önskade hade varit med där! Så många!

På lördagen spelade jag boule med folket på pappas jobb. Vi vann två av tre matcher :) Sen blev det jultallrik. Vegetariska alternativ, hallå? att bara äta sill, ägghalvor och Janssons frestelse går väl an, men att tvingas lämna 75% kvar på tallriken (som redan var färdiggjord) kändes som ett riktigt slöseri.

Söndag, mamma fixade frukost på sängen. Åh, det var så mysigt!
Sen, expresshopping i Birsta, sprang på farbror med sin nya flamma ;) Trevlig kvinna faktiskt! Sen var det stress och pina för att hinna med planet, bussen och sist tåget. Beställde en Taxi från centralstationen och hem, det tog tre minuter att åka och kostade 80 riksdaler, vilket var dyrare än 40 minuters bussresa mellan Arlanda och Stockholm city. Jag säger då det.


Nu snöar det massor här i Norrköping. Äntligen. Jag älskar snö! Det är inte ens kallt här ju! :D

Idag åker jag hem!

Ett kungarike för en kram sa någon. Han hade gett vad som helst för att ha mig hos sig inatt, sa han. Och jag hade gett allt för att vara hos honom. Men befinner man sig på andra sidan Europa är det inte så lätt.

Vi säger det halvt på lek, halvt på fullaste allvar. Ingen vågar satsa mer, det krävs ju så mycket för att det ska bli nåt. Hade vi bara bott närmre varandra. Då hade jag vågat säga det med hela mitt hjärta. Hoppas jag i alla fall.




...This night under the stars, well, I call it peace
If you say, I'll never need more than this

You think you'll be happy if granted one more wish
But the truth is you'll never need more, you'll never need more
you'll never need more than this

Want so much in life, there's so much to be
We sail through our youth so impatiently until we see
That years move along
and soldiers and heroes come home
And they carry a song, Don't live in forgotten times
May this always remind you of the sea under the skies blue looking glass
Let's make this our story, let's live in the glory
Time, it fades away, precious as a song
'cause someday we'll be gone...
 
Vanessa Carlton - More than this

CSI, mitt nattliga sällskap

Jag har ätit för mycket choklad. Jag borde inte äta choklad överhuvudtaget. Jag är för tjock för det. Shame on me.


Lägenheten var äcklig med. Eller, lite omtapetsering skulle göra susen, men att få bort lukten från köket är lite knepigare. Nåja, det kommer flera :)


Snart är det onsdag. Vilket betyder att jag slösat bort hela dagen på tv-serier och skit.  Och att jag imorn kommer att få jobba häcken av mig för att hinna göra klart arbetet innan deadline. Men sen, på torsdag, då blir det åka av. HEM! :D Åh vad jag längtar, fuck Dirty Drinking på Trappan, Moneybrother, here I come!


(För övrigt var mitt mål för måndag, tisdag och onsdag att lägga mig innan kl 23, grattis)

Lyssna på Vanessa Carltons senaste! (Heroes and Thieves) En riktig pärla som gått obemärkt förbi!

Förklaring följer

Varför skrev han "Tja Nikita"? Jo, för av någon anledning pratade vi om husdjur, om våra katter. Min katt heter Nikita, hans heter Assar. Eftersom vi aldrig presenterade oss var det faktiskt ganska smart av honom att skriva så :)

Och en till bra grej idag var att jag fick massa plackers (tandtrådsmakapär) helt gratis av hon som jobbade på apoteket! Guld! Dagens ros till henne, eftersom hon trollade fram dem fast de egentligen utgått från sortimentet.

Jihoo, det är måndag!

Idag var det dagen för seminarium. Den dagen som skulle bli pest och pina alltså. Dessutom är det måndag.

Men! Så fel man kan ha ibland! Dagen inleddes traditionsenligt med Ronnie, som är det som får en att le i början av veckan. Det följdes av att Skalles intorkade spya från i fredags numera var upptorkad. Och i min brevlåda (?) hittade jag en liten handskriven lapp.

Tja Nikita!
O'boy du var en trevlig och söt tjej!
Ifall du har vägarna förbi Sthlm nångång och
känner för det skulle jag gärna bjuda ut dig...
Hör av dig!!!

Undertecknat med namn, telefonnummer och mailadress. Han hade till och med ritat en blomma! Haha! Det här är killen, musikern, som är kompis med en av mina korridorare och som jag snackade med lite i helgen. I helgen. Det betyder att han såg min osminkad, okammad, i mjukiskläder och med glasögon. Hur man nu kan tycka att nåt sånt är sött är för mig en gåta. Han var blond, så teorin om att blonda killar stöter på ofixade brunetter stämmer kanske ändå? Eller så är jag grymt dålig på att fixa mig, så jag blir avtändande :P

Sen anmälde jag och Jovana intresse på en superfin 3:a. Vore skitkul att bo med henne! Får se hur det går.
Seminariet gick bra och ikväll blir det tacos för hela slanten, på dk givetvis :)


Nicole Kidman för Chanel n. 5, är den finaste parfymreklamen på länge!

Igår fyllde pappa år. Jag grattade genom att kl 05.22 sjunga "ja må du leva" i telefonen med morgonröst. Är det tradition så är det :) Sen somnade jag om ett tag och gick sen till skolan. Diskuterade fronesis som jag tycker låter som en blandning mellan psoarisis och forensic. Aja. Tränade core express på kvällen. Grymt effektivt på magmusklerna och balansen! Anade inte att min balans inte var lika bra som jag vill att den ska vara.

Gick hem och fick Jack Johnsonmusik av Pontus. Tack. Musiken utgjorde den sista essentiella biten i min mini-spakväll. Jag är bra på att ha sånna kvällar. Ta hand om mig själv på riktigt. Stänga av msn, telefonen. Så tänder jag värmeljus, slår på härlig musik och bara myser. Igår lade jag ansiktsmask, filade fötterna, noppade brynen, rakade benen, filade fötterna, målade tå- och fingernaglarna (heter det fingernaglar?) hade hårinpackning och duschade lääääääänge. Sen kikade jag på the day after tomorrow och i pauserna läste jag senaste numret av Damernas värld, som jag fick gratis. Nu blev jag sugen på att prenumerera på den på riktigt. Hm, kanske nåt att önska sig i julklapp? Tillsammans med filofaxen då, som redan är på listan.


Vattumannens "dom" den här månaden enligt Damernas;

"Förhoppningsvis har du självdisciplin nog för att klara en så här lyckosam period i ditt liv. Varje gång du impulsivt gör något oplanerat får du en till synes oförklarlig tur. Du hamnar på rätt plats vid rätt tillfälle, så dörrar öppnas för dig. Det kallas för god timing. Även i kärleken finner du vägar som skapar harmoni i din relation. Är du singel kan det ändras nu, från en dag till nästa. Blixtkär kallas det. Grattis alla singlar!"


Eftersom den första biten, med impulsivitet och bra resultat stämt hittills kan man ju hoppas på en blixtförälskelse ^^

Fredag = dags att smsa Jossi! :D Jag stendiggar vår tradition!

Step 1, 75 min

Armhävningar är en fysisk omöjlighet om man skrattar. Enough said


Ånge ligger kanske i Värmland

Idag är jag på pyssla-mood. Jag vill pynta! Det beror antagligen på att jag har massor av saker att plugga, då får man alltid lust att göra andra saker. Städat rummet har jag ju redan gjort. Tvättat också, så nu är det bara pyssla kvar :P

Så vill jag att João ska logga in på msn! Hur kan man sakna någon som knappt funnits i ens liv i två-tre månader så mycket? Jag undrar om han saknar mig. Oh well.

På tävlingprogrammet på tv idag trodde programledaren att Ånge låg i Värmland. Haha. Vet man inte så säger man inget. Men å andra sidan verkar de där tjejerna och killarna ha betalt per ord som lämnar deras mun.
Nu ska jag ta på mig jackan och sticka till skolan. Undrar om jag ser hisspojken? Vore kul att se honom i dagsljus igen :P



(Ånge ligger för övrigt i Medelpad, där hem-hemma Alnö och Sundsvall ligger)

Bara 48 timmar?

B52, programsittning, Hugos, DANS, alkohol, trappan, Winnerbäck, attitydtröjor, knäppskallar. KNÄPPSKALLAR, sushi, taxi, luftens hjältar, sexy back, masker, tessa, SKRATT, sömnbrist, hisspojken, regn, nätverkskabel, snö, solsken, anti-palace, städa, choklad.


Välkommen till min helg. Tack för sällskapet Tessa, hoppas du inte fått men för livet! ^^ Tack lillbrorsan för hjälpen. Hur hade jag klarat mig utan dig? Vill inte veta.

Jonas Game

Ikväll var jag med Emelia på Hugos och lyssnade på Jonas Game. Sjukt härlig musik! Måste införskaffas snarast! Emelia diggade basisten, jag diggade att han var basist, kunde sjunga, hade apsnygga kläder och skrattgropar : ) Jag diggade alltså också basisten, även om det inte var min typ av kille direkt. Hans tatuering var pricken över i:et som Emelia så fin uttryckte det.

Sen hängde vi kvar på Hugos och snackade. Det var så kul att prata massa tjejsnack med nån! Känns som om det var ett tag sen jag hade ett riktigt tjejsnack. Vi var mitt uppe i samtalet när två killar kom och frågade om de fick sitta brevid oss. Ja, varför inte? De var trevliga som attans, i alla fall killen som snackade med mig, Markus. Vi pratade på och sen frågade de om vi inte ville följa med till deras sällskap, åter igen svarade vi. Ja, varför inte?
Sällskapet, som bestod av killar mestadels och två tjejer som hängde vid samma bord men varken var med eller utanför gruppen, beställde in champagne. Och så blev vi bjudna. Det var antagligen den godaste champagnen jag druckit, faktiskt. Sen pratade vi vidare, kastade isbitar på varnadra/stoppade in dem innan för kläderna. Hysteriskt roligt tyckte killarna. Jag var måttligt road :P Vi dansade till den grymt bra musiken som spelades. "Det här är sista låten, sen går vi" sades ett antal gånger : )

Allt detta när man är som fulast! Jag var alldeled osminkad, håret knappt uppsatt, vanliga jeans och en tröja. Vi skulle ju lyssna på ett band, inte dejta någon, inte ut och festa eller så. DÅ möter man naturligtvis nån kille, haha. Knepet är kanske att inte fixa upp sig? Oh well, jag tänker inte testa teorin.

Nu sova, snart ska jag till tandläkaren, sen kommer Tessa och på kvällen är det finsittning/fest! :D

Ja då plockar jag fram min jojo, min jojo, min jojo!

Det går fort. Nu är det torsdag. Imorn kommer Tessa. Då ska vi äta sushi. Namnam.

Idag (igår?) har jag gjort som jag brukar när jag ska få något gjort. Jag skrev en lista. Jag älskar att skriva listor. Ännu mer älskar jag att kunna stryka något från listan. Idag strök jag alla punkter. Me happy.

Jojolåten försvinner inte ur mitt huvud. Imorn (idag?) ska jag spela in Ernst Di Leva på mobilen, så syrran få se att sånna faktiskt existerar. Frågan är bara hur jag ska spela in honom utan att han märker det. Hmmm. Får låta mitt undermedvetna klura ut det medans jag sover.

Linda, att jag höll tummarna verkar ha hjälpt. Eller så var det bara din sprudlande personlighet :) Hursomhelst, jag är glad för din skull. Rock on girl!


Tisdag

Idag hade vi föreläsning med Ernst Di Leva. Eller Johan som han egentligen heter. Men han låter som en Ernst Kirchsteiger utan passion och ser ut som Tomas Di Levas brorsa. Gaaah, värdelös föreläsning. Eller, han gjorde den värdelös.

Sen gick jag på stan och shoppade med Hanna. Hittade en jättefin svart klänning på Vila och Hanna köpte en svartbeige klänning. (Beige undertyg, svart spets över, superfin!) nöjda och glada letade vi skor. Hittade dyra, så vi köpte inga. Dock värvade jag Hanna som träningsbuddie, så nu kommer det bli mycket roligare att träna!

17.30 tränade jag aerobics. Ledaren var alldeles för snabb med att ta nya steg och när jag var på vippen att antingen gråta eller bli fly förbannad så tog jag mitt förnuft tillfånga och gick. Till gymmet alltså. Och körde olika ben och rumpövningar (maskiner) i 20 minuter. Där fick hon tänkte jag. Och där fick min rumpa :P

Gick hem i disregnet och blåsten men kände mig så oerhört rofylld. Det var länge sen jag kände så. Jag hade kunnat promenera hela natten, trots regnet, mörkret, blåsten och kylan. Det var så härligt. Bara ljudet av mina skor mot kullerstenarna.

Jag kom hem och loggade in på msn. Min portugis, João, hejade :) Jag som trodde att han råkat ut för något hemskt eftersom han inte hört av sig på över en vecka, vi som pratar varje dag i princip. Allt var bra med honom, tack och lov.

Kikade efter Gripens 10-poängare idag. Men han höll sig undan. Oh well. Hissen kan säkert stanna med oss i den nån dag, haha.

Back to life

En veckas ledighet var precis vad jag behövde. Annars hade jag nog inte klarat den här hösten tror jag. Det blev  massor av god mat, så jag har säkert lagt på mig 5 kg, minst. Men lagar mamma och pappa maten så gör de :P
Det var himlarns kul att träffa gänget igen. När man är borta känns det som man missar massor och till en viss del gör man det säkert, men så fort man väl träffas igen så kopplar man liksom på där man lämnade av, och så känns det på något underligt sätt som om man inte varit borta alls. Ett bra underligt sätt.

Familjen och jag tog en week-end i Tallin. Åkte ms Victoria dit, som krängde lite sådär lagom mycket (läs mardrömar om att sjunka emellanåt) Men för det mesta var det lugnt. Vi kom fram till Tallin och marscherade i iskall blåst till hotellet som inte låg alltför långt borta ändå. Hotellet var superfint! Alldeles, alldeles nytt. Rummen har så himla schyssta! Om mina 17 kvadrat sett ut sådär hade jag varit lyrisk. Nu är jag bara glad :P Jag och syrran hade ett rum, mamsen och papsen ett. Efter incheckningen gick vi på stan. Vi traskade runt de äldre delarna med tillhörande ringmur (?) och kollade in den Rysk-ortodoxa kyrkan som fanns. Sjukt mycket guld där inne. Väldigt vackert. Vi gick vidare och kikade i små butiker och bekantade oss med staden. Efter lunchen var det shopping som gällde, tyvärr måste jag erkänna att det som var billigt mest var skräp, och hittade man något som man gillade, eller som var av bra kvalitet, så var det samma priser som hemma i Sverige. Så det som inhandlades var några scarfs/halsdukar, smink och parfym. Lite alkohol och godis slank såklart också med :)

SPA-behandlingen som vi bokat strulade lite pga reseförsäljarens slarv. Pappa ska ringa och giva dem på moppo när han kommer hem :P Men ryggmassage och ansiktsbehandling blev det i alla fall. Guld värt. Hemresa med krängiga ms Romantika. (Åh, ja, alla fyllesvin blir romantiska/kåta på färjor) Den roligaste Östersundaren jag sett drog en historia om sin Parisresa så jag så jag skrattade så tårarna rann, haha.

Nu är jag tillbaka i mitt lilla rum, och längtar till på fredag. Då är det MIP-sittning och Tessabesök! På lördag kommer Winnerbäck och underhåller oss i Himmelstalundsparken, kommer bli kanon har jag en känsla av. Ska lyssna in mig på hans senaste ordentligt den här veckan, så jag kan sjunga med för fulla muggar. Sen är det bara tre veckor innan jag kommer hem-hem igen! Då främst för att se Moneybrother på Stadshuset. Vad gör man inte för Moneybrother? Kul att hitta på nåt med syrran också. Lillstumpan min :)