Oh noes

Som Pontus skulle sagt. Oh noes. Det känns som om jag lurar T, för ju mer på han är desto mer av är jag. Konstigt det där, det brukar alltid vara jag som är den som blir upp över öronen förälskad och "klänger". Nu är det han som är sån, efter mig. Jag har aldrig varit den som haft makten, om man kan kalla det makt. Jag vill inte göra honom ledsen och han säger att jag hellre ska säga nej direkt än att få honom att tro nåt annat. Men jag vet ju inte vad jag vill.

Och nu sitter jag inne på msn, och han är online men vi pratar inte. För jag pratar med en annan, en som får hjärtat att slå lite snabbare fast det inte borde. En som jag vet krossar hjärtan, utan vilje.


Suck.


Men där vet jag i alla fall hur jag ska bete mig, för där har jag min vanliga roll, den som är intresserad när inte den andra är den. Jag gillar en kille som gillar en tjej som gillar en kille som gillar mig... Eller?

Ibland går livet bra

Åh, det har hänt så mycket så jag inte ens vet vart jag ska börja!

Jag har i alla fall opererat ögonen med laser! Det var lite obehagligt, det ska jag inte sticka under stol med. Speciellt obehagligt var att att känna laserstrålen skära loss en cirkel i hornhinnan och vara med om att läkaren flyttade på den. Vetskapen om att jag nu kollade upp i taket med enbart pupillen var lite överväldigande. Jag gjorde precis som de sa åt mig och när jag skulle stirra in i laserstrålen tog sköterskan min hand, och då kom jag på att jag faktiskt skulle andas också, hahaha. Jag lovar, jag höll nog andan över 1 minut. Själva lasern var det som var mins obehagligt, faktiskt. Sen gick andra ögat av bara farten, nästan. Låg kvar i ett vilorum i 30 minuter innan min kära Jovana hämtade och guidade mig hem igen, eftersom jag var tvungen att ha stängda ögon i 3h! Det gick finfint :) Idag ser jag så bra! Helt otroligt! Visst var det obehagligt, och inte särskilt billigt heller, men jag skulle göra det igen utan att blinka!

Sen kom ett bud med blommor. Jättefina lila vallmo och tio gula tulpaner och massa småblommor! Med ett kort som det stod "Krya på dig, vi älskar dig / Mamma, pappa och lillasyster" på. De är så söta, min familj :)

På kvällen blev det bullbak i massor. Och hot fuzz. Och imorn blir det pasta, om jag hinner klart med synopsisen. Som dessutom verkar klarna något efter en omformulering. Men jag ska inte stressa fram nåt. Nej.

Synopsis

Jag gick inte och la mig kl 2, när jag skrev förra inlägget. Inte 3 eller 4 heller. Utan 5. 5.23 för att vara mer exakt. Sen klev jag upp kl 8 för att plugga, och jag är inte ens trött. Tror jag. Men den här synopsisen börjar gå mig ordentligt på nerverna. Varför måste jag välja sånt som faktiskt intresserar mig? :P vet att det låter himla dumt, men jag tror 90% av klassen har valt ämnen som är "lätta" att skriva om, på ett eller annat sätt. Men kunde jag göra så? Åh, nej, då vore det ju inte jag. Jag skulle prompt dra iväg med mina funderingar om politik och miljö och ekonomi. Som om det går att ena? Det får bli mitt livsmål :P Men just nu har jag läst så mycket om hur EU:s beslutsfattningshierarki ser ut, vad agenda 21 egentligen är, jag har plöjt igenom "avtal mellan kommuner och enskilda",  "handbok i inköp för landsting och kommuner", "Statsbyggnad -den offentliga maktens organisation" samt "Svensk rätt i EU - en antologi" och nu sitter jag här.

Och har glömt bort vad det var jag egentligen ville ha reda på. Så jag läser min idébeskrivning igen. jag gillar den, faktiskt. Vad gör man när två system motsäger varandra? Ex. Agenda 21 - "tänk globalt, handla lokalt" vs. EU:s konkurrensregler som säger att "Företag är förbjudna att ingå konkurrensbegränsande avtal eller att bedriva konkurrensbegränsande samarbete i oförbindande former"

Ptjao, det kan man ju fundera på. Eller så skriver man om övergödning i Östersjön, för det har ju ingen annan gjort...

Jag borde sova...

Men jag pratar med min kusin, som vanligt, och det går inte att slita sig. Imorn blir det synopsis till 100% Jag lovar!





Jag sökte. Sökte och jag fann! :D Min nyfikenhet är botad, men nu har jag skaffat mig ett beroende. Åh, vad är värst? Att inte hitta det man söker efter eller att hitta det och sen inte vara säker på om man egentligen ville hitta det? Oh, well. Jag skulle välja det första igen. Hellre veta.

Tripp, trapp, trappan

I Lördags jobbade vi på trappan, jag och min bihangsvärd :) Vi jobbade i baren och det gick superbra! :D jag fick blanda en hel del drinkar och till och med skikta två shots! (Quick fuck om någon undrar) det var sjuuuuukt roligt! Jag jobbade med Tobias, hur skön kille som helst! När nattklubben stängt och vi städat färdigt var kl 5. Och sen satt vi kvar och snackade till 7.30! Eller, då pallrade i alla fall jag mig hem :) De andra satt tydligen kvar till 11 :P

I lördags fyllde dessutom mamma år! Jag hade skickat upp ett paket till henne från syrran och mig eftersom jag ska stanna här i Norrköping hela veckan och skriva synopsis. Hon blev sååååå glad :)

Hihihi, jag är så pirrig och fnittrig av mig just nu! Det är så typiskt mig att hitta nån i februari. Kanske hitta nån. Hihihi, det är då mitt rasselsystem är i sitt esse. :P




Åh, jag måste sluta flamsa, här ska skrivas synopsis!

Friday, I'm in love

Idag har det varit en himlarns bra dag. Vaknade tidigt (okej, det kunde faktiskt varit bättre:P) men utanför fönstret gick solen upp över en klarblå himmel. Jag hann skriva klart den individuella reflektion över gårdagens arbete samt skicka in den innan jag gick på kursmöte. Sminkade mig på fem minuter men såg ändå fin ut, tro det eller ej. Efter kursmötet gick jag hem och socialiserade lite med Jovana innan jag gick på synundersökning! Det var faktiskt riktigt roligt att få en fullständig utvärdering av synen! :)

Undersökningen visade för övrigt att jag är en kandidat för att operera mina ögon med laser! :D Så om allt går som det ska så ser jag superbra på torsdag! :D Ååååh, jag vill, jag vill, jag vill!

Nu ikväll umgås jag med Jovana och Pontus, vi åt pizza på trappan och sen gick vi till Pontus och lodade i vanlig anda :) Jag fick svar på mitt sms också ^^ Precis det svar jag ville ha!


I don't care if Monday's blue,
Tuesday's grey
and Wednesday too.
Thursday I don't care about you
It's Friday, I'm in love

The Cure - Friday I'm in love


Ojoj

Nu har jag gjort det igen. Tagit lite av en rövare. Skickat ett sms där svaret kan vara avgörande. Så typiskt mig. Skicka sånna sms. Inte hoppas på för mycket nu bara, det vore också typiskt mig.

Vilken dag

Massor att göra från den stund jag slog upp ögonen imorse. Massor. Grupparbete, miljökonsekvensbeskrivning som skulle läsas, tolkas och delas in i system, komponenter och relationer. Lunch. Och sen lite mer arbete med indelningen, definitioner och upplägg. Sen sprang jag till biblioteket och lånade en bok, hem och skriva ihop en max 5min lång redovisning av dagens arbete som förkarade alla delar i systemet, systemavrgränsning samt vilken kritik vi hittat till miljökonsekvensbeskrivningen. Tillbaka till skolan och redovisa samt lyssna på de andras redovisningar.

Och sen kunde jag äntligen gå hem för dagen. I mitt postfack fanns det ett paket, från "tre kockobellos" heheh, min familj med andra ord :) De hade skickat massor med godis och ett brev och sånt, för nånstans i röran är det alla hjärtans dag! (och vi i familjen har alltid gett varandra saker då :))

Men är jag klar nu? ååååh, nej. Nu ska jag skriva 700-1000 ord om dagens arbete, men med fokus på vad jag har lärt mig och vad jag fått ut av det här. Fantastisk dag. Det ska vara inlämnat imorn, senast kl 17. Men ge mig bara en timmes andrum nu, så skriver jag klart det ikväll. Jag har ju ändå inget bätre för mig eftersom jag inte har någon pojkvän. Sånt är livet.

Golden moment

Jag har ett litet golden moment. Det låter kanske töntigt att säga så, men det är sant. Det är faktiskt ingenting jag planerar in, jag brukar ändå lyckas tima det ofta.

Jag pratar om när kyrkklockorna klämtar. En sån finstämd melodi, i någon minut. Jag stannar alltid upp då, stänger av musiken, njuter. Jag vet inte varför jag tycker så mycket om det, kanske tänker jag på skolavslutningar, bröllop, dop, konfirmationer, Portugal eller andra ställen. Kanske är det bara obeskrivligt vackert.

Och just idag skiner solen från en klarblå himmel här. Svårt att tänka sig att det är februari. Och allting. allting, allting , allting, allting ja allt är nästan perfekt som Lasse säger. Nästan perfekt.

Söndagssyndrom...

Nu sitter jag här och gör absolut ingenting, fast jag egentligen har massor av skolsaker att göra och gott om tid att göra det då mina tjejer åkt hem till sig över helgen. Oh well, sånt är livet.


Sitter och väntar på ett sms också, gör jag. Kanske är därför som min koncentrationsförmåga inte är på topp. Jo, så är det nog.


Men näääe, nu måste jag plugga. MÅSTE. Ska, ska, ska, ska, ska. Lovar :)

trött

Måste bara citera min goda vän Tessa;

 "men om du skulle få för dig att gå dit nån gång så vet du att du inte ska gå dit"

Ibland får hon verkligen till det :) Tusen tack gumman!

Amor com amor se paga

Kunde jag hålla takten? Svar: Nej. Men från och med just precis nu. Då ska minsann han vara den som hör av sig först, sådetså! :)


Ibland blir jag ledsen för sådant som andra egentligen inte menar ska såra mig. Som när saker i mina vänners liv händer och man får veta det genom facebook. Inte genom att man berättar när man ses, eller ringer ett samtal eller skickar ett sms. Genom facebook. Lite ondare gör det också när andra fått veta innan än själv. Och jag som berättat personliga saker för den vännen. Ja, så frågar folk varför jag har svårt att släppa nån inpå livet.

"Amor com amor se paga" betyder förresten (ungefär och fritt översatt) Kärlek betalas med kärlek. Lite som en blandning av att du får vad du förtjänar och ska behandla andra som du vill att andra ska behandla dig.

Förändringar

Ibland kommer jag på mig själv med tankar om att färga håret, klippa ny frisyr, köpa färgade linser, byta klädstil, ändra på hur jag är som person. Ändra allt. Så tänker jag, vad är det egentligen jag vill förändra? Ställer mig framför spegeln och tittar. Undersöker, granskar och kritiserar varenda centimeter av min kropp. Svaret är allt. Jag vill ändra på allt.










Men sen fanns de där perfekta killarna, som tyckt att jag duger åt dem. Och om jag duger åt någon som är perfekt, behöver jag då ändra på mig? Mitt huvud är i det blå just nu. För lite sömn och för lite mat. För lite kärlek.

Taktkänslan igen

Jag är lite dålig på att hålla takten, det har jag sagt förut nångång. Men den här gången ska jag klara det. Den här gången ska jag inte göra fel. Hoppas jag.


Jag måste köpa strumpor också. Och tändstickor, prydnadsstenar eller sand till en ljusanordning och en klocka. Och mat. Men det får vänta, för jag har tappat mitt visakort. Kul jul. Men det jag sörjer mest är att jag tappade mitt ena örhänge, som jag alltid annars använder. Nu har jag inga neutrala pärlor. :( Så det måste jag också köpa.


Gick och la mig kl 3 igår, klev upp 7 och visste knappt vad jag hette :P Drack två glas juice till frukost vilket innebar att jag under hela söndagen fram till idag enbart ätit 1/4 pizza. Det gjorde att hjärnan snurrade ganska bra vill jag lova. Gick till skolan, kom hem 10 och pratade med Jovana. Höll på att somna i hennes säng, den är livsfarlig! :) Pallrade mig över till mitt rum och slocknade direkt. Vaknade upp kl 15 och gick ut och gjorde mat. När jag skulle äta hade jag tappat aptiten, men jag tvingade i mig hälften i alla fall. Sen åt jag nån godis. Nu ska jag läsa en a-uppsatsidé som jag ska opponera på imorn och sen kommer Skalle och Pontus hit och ser på film med oss. Det var en skön måndag i alla fall :)


Helgen...

Helgen som gick var UNDERBAR från början till slut. Helt perfekt!

Tack alla för att ni kom på festen, tack för alla fina presenter och för att ni gjorde festen så bra!





Tack alpha, bravo, charlie, delta och echo :)

Theet from heaven

Jag fick ett lyxthe av Hanna och Jovana när jag fyllde år (samt en fin mörk choklad med expressobönor och en choklad med chili i. Och en datormus!) Det här lyxtheet är farligt för mig. Enligt förpackningen ska det vara jordgubb och kiwismak. Jo, man tackar :)  Det är inte ens blad som det brukar vara, det här är faktiskt riktig torkad frukt! Det doftar sjuuuuuuuukt gott. Och jag har lite svårt att inte smaka på sånt som luktar sjuuuuuuuukt gott :P (folk som känner mig sedan tidigare minns flytadetvål-med-vattenmelonlukt-incidenten, till exempel) Hur som helst. Jag smakade. På något som liknade skalet på ett torkat bär. Och lite till min förvåning smakade det lika gott som det luktade! :D Jag har suttit och ätit theet lite som godis.


Jovana sa åt mig att sluta. "LÅT BLI THEET!" Sa hon faktiskt. På ett sätt  som bara hon kan. Riktigt hotfullt.



Så jag låste dörren tills hon försvann, hehe. Nu ska jag koka vatten och prova att göra riktigt the i alla fall. Men, det känns skönt att ha torrvaran att falla tillbaka på, om vätskeformen inte lever upp till de skyhöga förväntningarna :)